23 Ιουνίου 2022

Το... εξοχικό της Αλίνας Καμπάεβα στην Τουρκία -Ο ρόλος Αμπράμοβιτς


Δύο πολυτελείς κατοικίες στην Τουρκία φέρεται να διαθέτει η ερωμένη του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Η 39χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Καμπάεβα, που έχει μπει στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων λόγω των στενών σχέσεών της με τον Πούτιν, λέγεται ότι διαθέτει ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη και μια θερινή κατοικία στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Όπως υποστηρίζει ο 62χρονος Ρωσο-ισραηλινός επιχειρηματίας Λεονίντ Νεβζλίν – πρώην συνιδιοκτήτης του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Yukos και δριμύς επικριτής του Ρώσου προέδρου, για την απόκτηση των κατοικιών της Καμπάεβα μεσολάβησε στενός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι έβαλε το χέρι του και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.


Η επί χρόνια ερωμένη του κατά 32 χρόνια μεγαλύτερού της Πούτιν, Καμπάεβα λέγεται ότι έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τα δύο εκ των οποίων είναι του Ρώσου προέδρου και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι πάλι έγκυος. Ένας ενδιάμεσος «μέσω στενού φίλου του Ερντογάν οργάνωσε την αγορά της θερινής κατοικίας για την Καμπάεβα στη νότια Τουρκία κι ενός σπιτιού στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Νεβζλίν υποστηρίζοντας ακόμη ότι ο Ερντογάν διέθεσε μέλη της προσωπικής τους φρουράς για τη φύλαξη των δύο ακριβών κατοικιών, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τα ακίνητα.

Πόσο αξιόπιστοι είναι οι ισχυρισμοί του Νεβζλίν είναι άλλο θέμα, καθώς τον Απρίλιο είχε υποστηρίξει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού βγήκε «εκτός παιχνιδιού» λόγω καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, ο Σοϊγκού έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαϊου στη Μόσχα, αν και δεν εμφανίζεται συχνά δημοσίως το τελευταίο διάστημα.

Σε μια άλλη αποκάλυψη από έρευνα του OCCRP προκύπτει ότι η Καμπάεβα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της ένα τζετ Falcon 7X αξίας σχεδόν 38 εκατ. ευρώ, που μισθώνει η Russair σε VIP επιβάτες, τους οποίους προστατεύουν πράκτορες της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, διαδόχου της KGB. Πρώην βουλευτής του κόμματος του Πούτιν είναι τώρα πρόεδρος ομίλου ΜΜΕ φιλικά διακείμενου προς το Κρεμλίνο και ο ετήσιος μισθός της πλησιάζει τα 9,30 εκατ. ευρώ.