25 Ιουνίου 2022

📺Σε παροξυσμό η Τουρκία: Η προκλητική επίδειξη στον Βόσπορο και η ακραία προβοκάτσια στην Αθήνα (Video)


Σε παροξυσμό βρίσκεται ο νεοοθωμανικός αναθεωρητισμός. Πλέον δεν υπάρχει ημέρα χωρίς μια πρόκληση, μια ρητορική επίθεση ή απειλή προς την Ελλάδα.

Το τουρκικό βαθύ κράτος επέλεξε να στείλει στην Αθήνα μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με ποινικό μητρώο και νυν πρόεδρο ενός μικροσκοπικού κόμματος, τον Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο οποίος όχι μόνο έθεσε και πάλι ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών αλλά άνοιξε και την τουρκική σημαία μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και της έδρας της Ελληνικής Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δοκιμές και προκλήσεις… εν πλω

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα έδινε στη δημοσιότητα βίντεο από τις δοκιμές εν πλω από το ελικοπτεροφόρο του τουρκικού στόλου Anadolu που ξεκίνησε δοκιμές στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ελικοπτεροφόρο θα συνεχίσει τις δοκιμές τουλάχιστον μέχρι τον χειμώνα, οπότε και θα είναι στην τελική φάση πριν την ένταξή του στον τουρκικό στόλο.

Εντυπωσιακή άσκηση

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε διαρκή επιφυλακή διενεργώντας ασκήσεις σε όλο το εύρος του ελληνικού χώρου.

Το Γενικό Επιτελείo Στρατού έδωσε το δικό του μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος δίνοντας στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από την θερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Οι μελλοντικοί υπαξιωματικοί του στρατού ξηράς εκπαιδεύονται σε κάθε είδους αντικείμενο προκειμένου να είναι πανέτοιμοι εάν και όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την όποια απειλή σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν από το MEGA σχετικά με τις απανωτές αναφορές από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών απάντησαν ως εξής:

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιγράφεται στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Όποιος ενδιαφέρεται να το συζητήσει ας προσπαθήσει να διευθετήσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας με προσφυγή στη Χάγη ή να υπολογίσει το κόστος μιας απάντησης, σε μια απερισκεψία, με τρόπο που δεν θα το περιμένει…».

Το… βιολί του ο Στόλτενμπεργκ

Τη στιγμή που η Άγκυρα βρίσκεται σε επιθετικό κρεσέντο διακινδυνεύοντας την ενότητα της συμμαχίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την Τουρκία πολύτιμο σύμμαχο

«Καλή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πολύτιμου συμμάχου μας της Τουρκίας για να συζητήσουμε τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει αναπάντητη καμιά προκλητική κίνηση της Άγκυρας και για αυτό με εντολή Νίκου Δένδια αυτοματοποιείται η επίδοση διαβήματος προς την Τουρκία κάθε φορά που θα γίνεται παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.