05 Ιουλίου 2022

📺Μεσογειακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Γκολομέεβ, «ασημένιοι» Βαζαίος και Ντουντουνάκη


Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή της Ελλάδας τη Δευτέρα (4/7), καθώς πανηγύρισε τρία μετάλλια, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο με χρόνο 21.91 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν τέσσερα χρόνια στην Ταραγόνα, για να δώσει το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας -άλλο ένα στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες και ένα ακόμη για εκείνον, μετά το χάλκινο στα 50 μ. πεταλούδα.

Μετά τον Γκολομέεβ, ακολούθησε ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των 200 μ. πεταλούδα μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Με επίδοση 1:57.92 πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ιταλό, Κλαούντιο Αντονίνο Φαράτσι, που αναδείχθηκε νικητής με 1:57.09.

Το τρίτο προσωπικό της μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 58.56 και εξασφάλισε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες (μετά τα 50 μ. ύπτιο), ενώ έχει και ένα χρυσό στα 50μ. πεταλούδα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η οποία μάλιστα σημείωσε ρεκόρ αγώνων με 57.55.