03 Ιουλίου 2022

📺ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ Ψ@ΛΗΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝ' ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ🤷‍♂️🤷‍♂️Καυγάς Τσιτσιπά - Κύργιου στο Wimbledon: «Κάνει bullying, ήταν σαν τσίρκο» - «Έχει σοβαρά θέματα»


Επεισοδιακό το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon - «Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του», είπε ο Στέφανος - 
«Έπρεπε να αποβληθεί», είπε ο Νικ

Απίστευτη και... θεαματική ήταν η χθεσινή αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου για τον τρίτο γύρο του Wimbledon που είχε για μεγάλο νικητή τον Ελληνοαυστραλό τενίστα. Ο λόγος, δυστυχώς, δεν ήταν μόνο.. οι ικανότητές τους στο τένις, αλλά και το τεταμένο κλίμα που υπήρχε μεταξύ των δύο παικτών.

Στο τέλος του αγώνα και έπειτα από την χειραψία των δύο αθλητών, ο Κύργιος σχολίασε στο φινάλε πως «ό,τι έγινε στο κορτ, έμεινε στο κορτ. Έχει την απεριόριστη εκτίμησή μου ο Στέφανος, τον αγαπώ», αλλά λίγο αργότερα, μόλις πληροφορήθηκε τα αρνητικά σχόλια του Τσιτσιπά εις βάρος του και τις ατάκες περί bullying, νταήδων και τσίρκου έγινε έξαλλος και... ξέχασε την αγάπη του!

Στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς φανερά οργισμένος από τη συμπεριφορά του Κύργιου παραδέχτηκε ότι σημάδεψε με την μπάλα τον Ελληνοαυστραλό θέλοντας να τον πετύχει. Αφότου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του είπε για τον αντιπαλό του ότι «ήταν σαν τσίρκο».

«Σημάδεψα τον αντίπαλό μου, αλλά αστόχησα», είπε χαρακτηριστικά για τη φάση για την οποία τιμωρήθηκε με point penalty. «Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, δεν είναι εντάξει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Υπάρχει οργή πίσω από αυτό, είναι σίγουρο. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω. Έχει συμβεί τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει. Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο».


Και συνέχισε: «Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του. Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους ανθρώπους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια κακή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του».

Για τη χειραψία που είχαν στο τέλος, σχολίασε: «Έδωσα το χέρι γιατί ήταν ένα καλό ματς και πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλό μου, ποτέ δεν έχει υπάρξει ματς που δεν έχω δώσει το χέρι μου. Για τη συμπεριφορά του, όμως, αν υπήρχε χειραψία, θα την απέφευγα. Δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά».


«Όλο αυτό το τσίρκο»

Ο 23χρονος τενίστας παραδέχτηκε ότι ούτε ο ίδιος είχε την καλύτερη συμπεριφορά: «Ήταν πολύ άσχημο εκ μέρους μου. Δεν το έχω ξανακάνει, να πετάξω την μπάλα έξω από το court. Ζήτησα συγγνώμη από τους ανθρώπους, δεν ξέρω τι συνέβαινε στο κεφάλι μου. Ήταν και όλο αυτό το τσίρκο στην άλλη πλευρά του φιλέ. Είχε αρχίσει να γίνεται πολύ κουραστικό. Απλά συνέβη, δεν χτύπησα κανένα. Χτύπησα έναν τοίχο, ευτυχώς. Δεν θα το ξανακάνω, είναι σίγουρο. Είναι ευθύνη μου, όμως κάτι προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά στην οποία δεν έχω συνηθίσει τον εαυτό μου».

Και συνέχισε μιλώντας για τη συμπεριφορά του Κύργιου: «Πρέπει να βρεθούμε και να μπει ένας κανόνας. Γιατί να μιλάς όταν παίζεις; Δεν βγάζει νόημα. Κάνουμε τη δουλειά μας εκεί έξω, το τένις είναι το πιο σημαντικό. Σε κάθε πόντο σήμερα ένιωθα ότι κάτι συνέβαινε στην άλλη πλευρά του φιλέ. Προσπαθούσα να μην μου αποσπάται η προσοχή, γιατί μπορεί και να γινόταν επίτηδες. Αυτός, όμως, είναι τρόπος να χειραγωγείς τον παίκτη. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό. Κανείς άλλο δεν είναι τόσο εκνευρισμένος όλη την ώρα με κάτι, γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Ελπίζω οι παίκτες να καταλήξουν σε κάτι για να έχουμε καλύτερη εκδοχή του αθλήματος, να μην γίνεται αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά, να μην επιτρέπεται».

Μόλις ο Ελληνοαυστραλός πληροφορήθηκε για τα περί bullying που κατήγγειλε ο Στέφανος, αρχικά, αντέδρασε με γέλια. «Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Με εξαίρεση το ότι πήγα μερικές φορές στον umpire, δεν έκανα τίποτα ασεβές προς τον Στέφανο σήμερα. Δεν πετούσα εγώ τις μπάλες. Δεν ξέρω τι να πω».

Ενημερώθηκε και ότι ο Τσιτσιπάς ζήτησε να δράσουν οι παίκτες για τη συμπεριφορά του: «Κι εγώ θα ήμουν στεναχωρημένος αν έχανα από κάποιον δύο εβδομάδες σερί. Μάλλον θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να με νικήσει μια-δύο φορές και μετά να πάει σε αυτό».

«Ο Στέφανος έπρεπε να αποβληθεί»

Επέμεινε, επίσης, ότι ο Στέφανος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί στο τέλος του δεύτερου σετ για το μπαλάκι που πέταξε στην εξέδρα. «Απορώ γιατί έμεινε στο court. Ξέρω ότι αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, εγώ θα είχα αποβληθεί». Ρωτήθηκε παράλληλα αν το «τσίρκο» μπορεί να γίνει κουραστικό για εκείνον. «Εγώ αισθάνομαι υπέροχα. Το τσίρκο είχε να κάνει με αυτόν σήμερα. Εγώ αισθανόμουν υπέροχα. Αισθάνομαι μια χαρά, είμαι έτοιμος να ξαναπαίξω και αύριο. Απλά προσπαθεί να τα ρίξει σε μένα, έχει σοβαρά θέματα. Εγώ είμαι καλός στα αποδυτήρια, έχω πολλούς φίλους, για να ξέρετε. Είμαι από τους πιο συμπαθείς. Αυτόν δεν τον συμπαθούν, ας το πούμε».


«Είναι πολύ soft για να έρθει εδώ και να πει ότι του έκανα bullying. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Αν επηρεάζεται από αυτό, αν αυτό τον κρατάει πίσω, αν αυτό επηρεάσει το παιχνίδι του, τότε είναι soft», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα προτιμούσε να του τα πει όλα αυτά ο Τσιτσιπάς στα αποδυτήρια πρόσωπο με πρόσωπο. «Ποτέ δεν θα το κάνει αυτό. Απλά δεν καταλαβαίνω τι έκανα. Δεν έκανα τίποτα εναντίον του, δεν ήμουν επιθετικός. Δεν του πετούσα μπάλες στο πρόσωπο. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε οργή, δεν είχα οργή εναντίον του. Δεν ξέρω από προέρχονται όλα αυτά. Ο τύπος ήταν οργισμένος, διότι πέταξε την μπάλα εκτός σταδίου, πήγαινε προς το box του. Κάποια τριβή υπήρχε και, προφανώς, αν χάνεις πάλι από μένα εκνευρίζεσαι. Επίσης, να πω ότι ποτέ δεν έχω κάνει τέτοια χειραψία εγώ. Ακόμα και όταν αποβλήθηκα κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Κοιτάω τον κόσμο στα μάτια και λέω, μπράβο, ήσουν καλύτερος, εγώ δεν ήμουν όσο καλός χρειαζόταν. Δεν θα έρθει, λοιπόν, στα αποδυτήρια».

Τρομερός Κύργιος απέκλεισε τον Τσιτσιπά στον επικό «ελληνικό εμφύλιο» του Wimbledon!


Ήταν ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται ως κλασικό στη σύγχρονη ιστορία του Wimbledon. Ήταν ένα επικό ματς που κράτησε πάνω τρεις ώρες κι ανέδειξε για μεγάλο νικητή τον Νικ Κύργιο. Ο Ελληνοαυστραλός άσος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) στον «ελληνικό εμφύλιο» και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 του θρυλικού λονδρέζικου Grand Slam, όπου θα έχει την ευκαιρία για να προκριθεί στην οχτάδα παίζοντας με τον 20χρονο Αμερικανό Μπράντον Νακασίμα, νούμερο 56 στον κόσμο.

Ο Κύργιος, νούμερο 40 στον κόσμο, επιβεβαίωσε αφενός ότι όταν... θέλει, μπορεί να είναι παίκτης δεκάδας, αφετέρου, την καλή παράδοση που έχει απέναντι στον Τσιτσιπά καθώς πέτυχε την τέταρτη νίκη του στις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ήταν ένα δυναμικό και παθιασμένο παιχνίδι, απ' το οποίο δεν έλειψαν οι εντάσεις. Υπήρξαν νεύρα, γκρίνιες, τα γνωστά παράπονα προς τον διαιτητή, μερικά unfair χτυπήματα και γενικώς ήταν ένα απ' τα παιχνίδια που θα μνημονεύονται ως clasic στο Wimbledon.


Μεταξύ άλλων, ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή για το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς πέταξε με δύναμη το μπαλάκι προς την εξέδρα δίχως να πάρει προειδοποίηση ή ποινή. Αργότερα ο Τσιτσιπάς το ξαναέκανε (αλλά τότε τιμωρήθηκε) διότι νευρίασε με τον «ασεβή προς τον αντίπαλο» τρόπο (όπως είπε στον διαιτητή) με τον οποίο σέρβιρε σε 1-2 περιπτώσεις ο Κύργιος. Αργότερα σημάδεψε με δύναμη τον Ελληνοαυστραλό σε ένα βολέ που επιχείρησε, ενώ και στο φινάλε η χειραψία τους ήταν ψυχρή δίχως να ανταλλάξουν κουβέντα...


Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 στην κατάταξη, μολονότι πήρε το πρώτο σετ, στη συνέχεια φάνηκε να αποσυντονίζεται απ' το παιχνίδι, τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του Κύργιου, ο οποίος αν και έδειχνε διαρκώς εκνευρισμένος, ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του και με όπλο το τρομερό σερβίς του επικράτησε. Αντιθέτως, ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε να επηρεάζεται περισσότερο, να χάνει το μυαλό του και να μην βρίσκει απαντήσεις...


Στο πρώτο σετ η μάχη ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τους δυο τενίστας να κρατούν, εύκολα ή δύσκολα, μέχρι τέλους το σερβίς τους. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός επικρατώντας με 7-2 έπειτα από 51 λεπτά.


Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο σετ με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους μέχρι και το ένατο γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο ο Κύργιος πέτυχε το 5-4 σώζοντας ένα μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και στο αμέσως επόμενο γκέιμ ήταν εκείνος που πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στον Έλληνα πρωταθλητή για να πάρει το σετ με 6-4 μετά από 38 λεπτά.


Στο τρίτο σετ ο Κύργιος μπήκε με φόρα και κατόρθωσε με το μπρέικ που πέτυχε στο πέμπτο γκέιμ να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 4-1 προτού τελειώσει το σετ με 6-3 σε 37 λεπτά. 


Ο Κύργιος έδειχνε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε νωρίς νωρίς και στο τέταρτο σετ με μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ του Ελληνοαυστραλού προτού τελικά διατηρήσει το σερβίς του. Δύο μπρέικ πόιντ έσωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και στο έβδομο γκέιμ, όπου έκανε το 4-3. Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά ήρθε στο αμέσως επόμενο γκέιμ, όπου είχε τριπλή ευκαιρία για να κάνει το μπρέικ. Ωστόσο, ο Κύργιος με τρομερά σερβίς επέστρεψε απ' το 0-40 και πήρε το γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Σε αυτό το σημείο ακολούθησε διακοπή για το κλείσιμο της οροφής και με την επανεκκίνηση του ματς ο Τσιτσιπάς πήρε το σερβίς του για το 5-4 κι είχε μπρέικ πόιντ και σετ πόιντ παράλληλα για να ισοφαρίσει σε 2-2. Όμως ο Κύργιος βρήκε και πάλι απάντηση, πήρε το γκέιμ και ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η μάχη ήταν συναρπαστική και κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Κύργιος είχε ματς πόιντ στο 6-5, ο Στέφανος απάντησε και έφτασε στο σετ πόιντ στο 7-6, αλλά ο Κύργιος είχε και πάλι απάντηση. Με τρεις σερί κερδισμένους πόντους ισοφάρισε (7-7), έφτασε στο ματς πόιντ (8-7) και τελείωσε το σετ (9-7) και το ματς για να φύγει για τον επόμενο γύρο. Οι δυο τους πάντως έδωσαν τα χέρια στο τέλος, έστω και ψυχρά, ενώ ο Κύργιος δήλωσε ότι έχει τεράστιο σεβασμό και αγαπάει τον Τσιτσιπά, προσθέτοντας πως «ό,τι έγινε στο γήπεδο, μένει στο γήπεδο»...