03 Αυγούστου 2022

Οι… ενδιάμεσοι του Τσίπρα με τους επιχειρηματίες


Πολλοί μιλούν με πολλούς εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο μάθαμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο τρεις εμπιστεύεται πολλαπλώς όταν η συζήτηση φτάνει σε επιχειρηματίες, μιντιάρχες, εργολάβους, παραγωγούς ενέργειας κ.α.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που αποτελούν τα στελέχη «ειδικών αποστολών» για τον Αλέξη Τσίπρα –τουλάχιστον για τα «φεγγάρια» που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με επιχειρηματίες και ΜΜΕ.

Τα εν λόγω στελέχη επί της ουσίας αποτελούν τους... «τρεις σωματοφύλακες του Αλέξη», όπως σκωπτικά τούς περιγράφουν διάφοροι σύντροφοί τους στην Κουμουνδούρου, που συνομιλούν με επιχειρηματίες και μεταφέρουν στην ηγεσία μηνύματα και «κλίμα» από την λεγόμενη «αγορά». Ο λόγος για τον Χρήστο Σπίρτζη, που έχει την «ευθύνη» των εργολάβων, τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Αλέκο Φλαμπουράρη, αλλά και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.

Σημειωτέον ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύεται μόνο αυτούς τους τρεις όχι γιατί φοβάται ότι άλλα στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του θα... διαφθαρούν. Απλώς, έχει αποδειχθεί πολλαπλώς και για πολλούς άλλους πως κάθε φορά που αναλάμβαναν μία τέτοια «ειδική αποστολή», άφηναν τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι τα είχαν βρει...