12 Αυγούστου 2022

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής


Συνεχίζει το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετά το Καστελλόριζο «θυμήθηκε» και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Ακάρ, μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή,  κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει από την ιστορία». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, απάντησε ότι «παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμη, πως «ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Αναφερόμενος στην 100ή επέτειος της “Μεγάλης Νίκης” (Μικρασιατική Καταστροφή), προειδοποίησε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Εξάλλου χθες κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρέσβεων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στην γνωστή επωδό περί εξοπλισμού των νησιών.