24 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ😱😱Τσαβούσογλου: Tο ελληνικό λόμπι εμποδίζει την αγορά των F-16


Την σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ταγίπ Ερντογάν πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος  μίλησε για «ελληνικό λόμπι» που εμποδίζει την Τουρκία να πάρει τα μαχητικά αεροσκάφη και  τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα «δένει τα χέρια» της.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν θα είμαστε σε υπό όρους συμφωνία για τα F-16. Δεν είναι αποδεκτό να υποστούμε περιορισμούς όπως “χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς”. Γιατί να αγοράζουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Δεν είναι αποδεκτό για ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλει τέτοιους περιορισμούς σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι διάφορα «λόμπι» προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση F-16 στην Τουρκία: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα λόμπι εδώ, ειδικά το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε ακόμη μία φορά στην Ελλάδα με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς από τον τουρκικό ζυγό, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», αναφέρει ολόκληρη η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου.