03 Οκτωβρίου 2022

📺Και ο Τάσος Τεργιάκης καρφώνει τον ΛΑΪΚΙΣΤΗ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Νίκο Μάνεση για την εκπομπή από την οποία έφυγαν όλοι


Δημόσια θέση για την απρόσμενη τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση στον αέρα της εκπομπής του στον Alpha πήρε ο Τάσος Τεργιάκης μέσα από το «Πρωινό», με αφορμή το σχόλιο της Ελεονώρας Μελέτη.

«Ήμουν ένας από τους συμπαρουσιαστές μαζί με την Ελεονώρα Μελέτη, που, όπως είπε η Ελεονώρα και συμφωνώ 100% μαζί της, φύγαμε όλοι. Φύγαμε όλοι γιατί θέλω να πω το εξής στον κόσμο: όταν μία εκπομπή πηγαίνει καλά και κάνει καλά νούμερα τηλεθέασης, όλη η εκπομπή είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Όταν μία εκπομπή δεν πηγαίνει καλά, πάλι φταίμε όλοι.

Όταν στήθηκε λοιπόν αυτή η εκπομπή στον Alpha και με κάλεσαν εμένα να είμαι με την Ελεονώρα Μελέτη και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, στην αρχή δεν υπήρχε ο Νίκος Μάνεσης πουθενά. Στην πορεία, μετά από λίγες ημέρες και λίγες συσκέψεις, μας είπαν ότι θα τη σχεδιάζει ο Νίκος Μάνεσης και θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Η αρχισυντάκτρια ήταν κοινή στις δύο εκπομπές. Όταν λοιπόν η εκπομπή πήγαινε καλά, ήταν όλοι ικανοποιημένοι, όπως συνήθως συμβαίνει.

Όταν τη δεύτερη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν τα νούμερα και να πέφτουν οι κατραπακιές, όπως είπε ο συνάδελφος, ξαφνικά δεν έφταιγαν όλοι. Έφταιγε η Μελέτη, ο Τεργιάκης και ο Γρηγοριάδης, αυτοί που πια δεν είναι εκεί. Λέγαμε λοιπόν εμείς ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει αυτό, όταν μία εκπομπή δεν πάει καλά, μήπως, π.χ., έφταιγε η θεματολογία και αυτά που παίζουμε δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο;

Η απάντηση από τον Νίκο Μάνεση ήταν “όχι, έτσι είναι η πεπατημένη και ότι έτσι πάω την εκπομπή τόσα χρόνια”. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πρώτη έφυγε η Ελεονώρα Μελέτη. Μάλιστα, την έπαυσαν, κλήθηκα εγώ να συνεχίζω να εργάζομαι, στην πορεία έφυγα κι εγώ και τελευταίος τώρα ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

Να σας πω ότι είχαν προηγηθεί τρεις αποχωρήσεις συνεργατών μας δημοσιογράφων, οι οποίοι είπαν το πρόβλημά τους στη διεύθυνση του σταθμού και στη συνέχεια έφυγαν οικειοθελώς. Άρα, για να καταλήξω: Όταν μία εκπομπή πηγαίνει καλά, είμαστε όλοι αρχηγοί και όταν δεν πηγαίνει καλά φταίνε άλλοι», ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης.


Η κόντρα της Ελεονώρας Μελέτη με τον Νίκο Μάνεση

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως πριν από τη μεταγραφή της Ελεονώρας Μελέτη στο Mega, η ίδια συνεργάστηκε με τον Νίκο Μάνεση στον Alpha, όταν εκείνος είχε την επιμέλεια της εκπομπής της «Ωρα για μελέτη». Στην ίδια εκπομπή συμμετείχε και ο Τάσος Τεργιάκης.

Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ Μελέτη-Μάνεση κράτησε λίγες εβδομάδες και έληξε με αφορμή τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στην εκπομπή.

Ο Νίκος Μάνεσης θεωρούσε πως το concept της εκπομπής που είχε επιβάλει -δεδομένου ότι είναι παρόμοιο με το Σαββατοκύριακο- ήταν επιτυχημένο, αποδίδοντας εμμέσως τις ευθύνες για τις χαμηλές πτήσεις στην Ελεονώρα Μελέτη. Εκείνη, από την πλευρά της, θεωρούσε ότι δεν είχε λόγο για τίποτα στην εκπομπή και πως δεν της άφηναν χώρο για τα κοινωνικά θέματα που είχε εξ αρχής συμφωνήσει με το κανάλι.

Τελικά, η επιμέλεια της εκπομπής «Ώρα για Μελέτη» πέρασε τυπικά στη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού και λίγες εβδομάδες μετά ολοκληρώθηκε πρόωρα.