04 Οκτωβρίου 2022

Σε τρεις επιστήμονες που ανακάλυψαν πού πάνε οι μονές κάλτσες και τα καπάκια των τάπερ απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ στη Φυσική


Σε τρεις επιστήμονες που ανακάλυψαν πού πάνε οι μονές κάλτσες και τα καπάκια των τάπερ απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ στη Φυσική.

Σε τρεις επιστήμονες που έδωσαν απάντηση σε δύο από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα από τότε που εφευρέθηκαν οι κάλτσες και τα τάπερ δόθηκε φέτος το Νόμπελ Φυσικής από την Σουηδική Ακαδημία Επιστημών στη Στοκχόλμη.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε τρεις φυσικούς που με την έρευνα τους απέδειξαν ότι εκατομμύρια μονές κάλτσες και καπάκια από τάπερ καταλήγουν σε μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο του γαλαξία μας.
Επιστήμονες έχουν προσπαθήσει εδώ και αιώνες να λύσουν το μυστήριο του πού πηγαίνουν οι μονές κάλτσες, από τότε που χάθηκε η πρώτη κάλτσα, πέντε λεπτά μετά την εφεύρεση του πρώτου ζευγαριού στις 25 Ιανουαρίου του 752 π.Χ., γύρω στις έξι το απόγευμα.

Η θεωρία του Αϊνστάιν

Μάλιστα ο διάσημος φυσικός Αλβέρτος Ανστάϊν είχε διατυπώσει πρώτος τη θεωρία ότι ότι πίσω από κάθε πλυντήριο βρίσκεται μια αστρική πύλη που οδηγεί σε ένα παράλληλο σύμπαν, ενώ λίγο πριν το θάνατο του αποκάλυψε ότι η εξίσωση E=MC2 σημαίνει «E(xasa)=M(ia) C(altsa)» από τις δύο που είχε.

Τέλος, η εξήγηση για την τύχη των καπακιών των τάπερ αναμένεται να δώσει τέλος στο μαρτύριο εκατομμυρίων Ελληνίδων, οι οποίες παλεύουν με το ερώτημα αυτό από τότε που εφευρέθηκε το πρώτο πήλινο τάπερ τον 6ο αιώνα π.Χ, το καπάκι του οποίου χάθηκε λίγο αργότερα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.