04 Οκτωβρίου 2022

Σάλος στις ΗΠΑ με Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή που είναι κατά της άμβλωσης: Πλήρωσε για να κάνει έκτρωση η πρώην σύντροφός του🤣🤣


Ο Χέρσελ Γουόκερ συμμετέχει στις ενδιάμεσες εκλογές, κάνοντας «σημαία» του τη ρητορική κατά των αμβλώσεων

Ένας φιλοτραμπικός υποψήφιος γερουσιαστής, γνωστός για τις απόψεις του κατά των αμβλώσεων, δέχτηκε διπλό χτύπημα σήμερα, αφού ένας ιστότοπος αποκάλυψε ότι πλήρωσε για την άμβλωση μιας πρώην συντρόφου του ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ο γιος του τον κατήγγειλε για τα «ψέματά» του.

Ο πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Ρεπουμπλικάνος Χέρσελ Γουόκερ, κατεβαίνει υποψήφιος στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στην Πολιτεία της Τζόρτζια. Ο 60χρονος πολιτικός έχει αναγάγει την άμβλωση σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του. Άπειρες φορές τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της άμβλωσης σε όλη τη χώρα και χωρίς εξαιρέσεις – ούτε καν σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης The Daily Beast αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ο Γουόκερ προέτρεψε μια σύντροφό του να κάνει άμβλωση. Ο πολιτικός διέψευσε τον ισχυρισμό αυτόν, χαρακτηρίζοντας «κατάφωρα ψέματα» το ρεπορτάζ.

Το The Daily Beast ωστόσο διαβεβαιώνει ότι έχει στη διάθεσή του τη μαρτυρία της –μη κατονομαζόμενης– γυναίκας, η οποία παρουσίασε επίσης τον λογαριασμό μιας κλινικής όπου γίνονται αμβλώσεις καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων εκ μέρους του Χέρσελ Γουόκερ, μαζί με μια κάρτα όπου της ευχόταν «καλή ανάρρωση».

Ο Γουόκερ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση.

Ο γιος του, ο Κρίστιαν Γουόκερ, σε αλλεπάλληλα μηνύματα και βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, κατηγόρησε τον πατέρα του για «υποκρισία».

«Μην παριστάνεις το ηθικό πρότυπο», είπε απευθυνόμενος στον πατέρα του. «Με σένα, όλα ήταν ψέματα», πρόσθεσε.

«Αγαπώ τον γιο μου, ό,τι και αν συμβεί», απάντησε ο Χέρσελ Γουόκερ.

Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην αθλητή έχει αμαυρωθεί ήδη από σειρά σκανδάλων, που αφορούσαν κυρίως συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας. Ο Γουόκερ αναγκάστηκε επίσης να παραδεχθεί ότι έχει αποκτήσει τρία παιδιά εκτός γάμου.