03 Οκτωβρίου 2022

Κομφούζιο με τις περιοχές που προσαρτά η Ρωσία στην Ουκρανία: Αβεβαιότητα στο Κρεμλίνο για τα ακριβή σύνορα


Η προκλητική φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών (Video Capture)Η προκλητική φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών (Video Capture)
Διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των ακριβή συνόρων στις δύο από τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που ανακοίνωσε πως προσάρτησε η Ρωσία θα πρέπει να κάνει το Κρεμλίνο, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς τρεις ημέρες αφότου ο Πρόεδρός Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε «συνθήκες προσχώρησης» η προσάρτιση των περιοχών φαίνεται ότι βρίσκεται στον αέρα και επικρατεί ένα κομφούζιο για τα ακριβή σύνορα. 

Πεσκόφ: «Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που μένουν σε αυτές τις περιοχές»
 
Ο Πεσκόφ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων αρχικά παραδέχτηκε ότι τα σύνορα των κατεχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως σημειώνοντας πως: «Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές». Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν μπορούσε να διευκρινίσει ποια μορφή θα έχουν οι διαβουλεύσεις.

Αν και η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα -χωρίς βέβαια αυτές οι ανακοινώσεις να φγνονται αποδεκτές από την παγκόσμια κοινότητα-, καμία από αυτές δεν βρίσκεται πλήρως υπό ρωσική κατοχή, ενώ ο ουκρανικός στρατός πετυχαίνει και σημαντικές νίκες σε κάποιες από αυτές ενώ προελαύνει στον νότο.

Επομένως, επικρατεί μία σύγχυση καθώς η Ρωσία φαίνεται να μην μπορεί να επιβεβαιώσει εάν διεκδικεί όλες τις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία ή μόνο εκείνες τις εκτάσεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις της, σύμφωνα με σχόλιο του Guardian.