06 Οκτωβρίου 2022

📢ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΦΥΣΙΚΑ😜😜Γεωργιάδης: Θέμα αλλαγής ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε για το υπουργείο, και δεν θα υπάρξει


[Επιχειρήματα του στυλ "είμαστε ενάντια γιατί μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις" είναι φυσικά μπούρδα γιατί η απόλυση θα έρθει ούτως ή άλλως αν επιβεβαιωθούν τα μαύρα σενάρια με αυξήσεις σε τιμές ενέργειας κ.λπ αφού αυτόματα θα μειωθεί ο τζίρος και αντί να κλείσει το μαγαζί θα φυγει ο υπάλληλος.
Όσο για το άλλο "μείωση ωραρίου θα οδηγήσει σε μειωμένο τζίρο", αυτό κι αν είναι μπούρδα αφού κανένας μέχρι τώρα στο πλανήτη δεν ψώνισε επειδή δεν είχε χρόνο... όσοι δεν ψωνίζουν είναι επειδή δεν έχουν λεφτά και όχι επειδή δεν έχουν χρόνο... μην τρελαθούμε όταν σε όλη την Ευρώπη τα μαγαζιά κλείνουν 7 και 8 το βράδυ.
Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι που το ζήτησαν δεν είναι ηλίθιοι να θέλουν να μειωθεί ο τζίρος τους...
Για να μην πούμε το άλλο: Τι σκ@τα φιλελέδες υπερ της ελεύθερης αγοράς είμαστε όταν λέμε του άλλου πότε και πόσο θα δουλέψει;😜😜]

«Για το υπουργείο Ανάπτυξης θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει» ξεκαθάρισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

Εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν λίστα με  50 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη συνέχεια θα ανεβεί στην πλατφόρμα e- καταναλωτής η τιμή του καλαθιού από το κάθε σουπερ μάρκετ. «Θα γίνει προσπάθεια σε αυτά τα προϊόντα οι αυξήσεις να είναι ελάχιστες για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληθωριστική πίεση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις επενδύσεις στην χώρα μας ανέφερε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργιάδης θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας. 

Για το Ελληνικό δήλωσε ότι το έργο προχώρα γρήγορα, ο ουρανοξύστης θεμελιώνεται την επομένη εβδομάδα, και το 2025 θα είναι  έτοιμο προς παράδοση. 

Πηγή: skai.gr