26 Νοεμβρίου 2022

ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ🤷‍♂️🤷‍♂️Πρωτοφανές: Ο Ζελένσκι επικρίνει δημόσια τον δήμαρχο του Κιέβου -Δεν έκανε καλή δουλειά με τα καταφύγια


Σε ένα σπάνιο δημόσι σχολιασμό για Ουκρανούς ηγέτες, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε την Παρασκευή τον δήμαρχο του Κιέβου επειδή, όπως είπε, δεν έκανε καλή δουλειά στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Στον απόηχο των συντριπτικών ρωσικών πυραύλων εναντίον του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η Ουκρανία έχει δημιουργήσει χιλιάδες κέντρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θερμότητα, νερό, Διαδικτύο και κινητή τηλεφωνία.

Σε μια απογευματινή του ομιλία, όμως, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, και οι αξιωματούχοι του δεν έχουν κάνει αρκετά για να βοηθήσουν.

«Δυστυχώς, οι τοπικές αρχές δεν έχουν καλές επιδόσεις σε όλες τις πόλεις. Ειδικότερα, υπάρχουν πολλά παράπονα στο Κίεβο… Για να το θέσω ήπια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, λέγοντας το επίπεδο των διαθέσιμων υπηρεσιών σε πολλά κέντρα στο Κίεβο δεν ήταν αρκετά καλά.

«Παρακαλώ δώστε προσοχή -ο λαός του Κιέβου χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη… πολλοί από αυτούς έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για 20 ή ακόμα και 30 ώρες. Αναμένουμε ποιοτική δουλειά από το γραφείο του δημάρχου», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ασυνήθιστα σχόλια από Ζελένσκι, που προσπαθούσε να δημιουργήσει εικόνα ενότητας

Επέκρινε επίσης εκείνους που, όπως δήλωσε, είπαν ψέματα στις επίσημες αναφορές τους, χωρίς, όμως, να δώσει λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4.000 κέντρα έκτακτης ανάγκης.

Τα σχόλια αυτά ήταν ασυνήθιστα, αφού ο Ζελένσκι προσπάθησε να καλλιεργήσει μια εικόνα εθνικής ενότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου και συνήθως κατακλύζει τους αξιωματούχους με επαίνους.

Ο Κλίτσκο, ένας 51χρονος πρώην επαγγελματίας πυγμάχος, εξελέγη δήμαρχος του Κιέβου το 2014. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το γραφείο του.