30 Νοεμβρίου 2022

Το κομοδίνο του Ίλον Μάσκ


Αν κάποιος επρόκειτο να προσφέρει τις νυχτερινές του συνήθειες, για να τις ξεδιαλύνει ολόκληρο το διαδίκτυο, αυτός θα ήταν ο Ίλον Μασκ.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο Ίλον αποφάσισε να «ανεβάσει» στο Twitter μια φωτογραφία του κομοδίνου του, στο οποίο βρίσκονταν όχι λιγότερα από δύο όπλα, τέσσερα ανοιχτά κουτιά Coca-Cola χωρίς καφεΐνη, ένας πίνακας με τον Τζορτζ Ουάσινγκτον να διασχίζει τον ποταμό Delaware και ένα αρχαίο όπλο. Τυπικά πράγματα δισεκατομμυριούχων, υποθέτουμε… 



Σύμφωνα με το lifestyle brand Free Range American -που καλύπτει ιστορίες που «εμπνέουν το αμερικανικό όνειρο» - το μαύρο περίστροφο είναι ένα απλό παιχνίδι. Πρόκειται, προφανώς, για ένα μη λειτουργικό περίστροφο Diamondback.357, ένα «φανταστικό φουτουριστικό όπλο», που εμφανίζεται σε βιντεοπαιχνίδια. 

Ωστόσο, ο Μασκ φαίνεται να έχει τουλάχιστον ένα γνήσιο όπλο για να του κρατάει συντροφιά στον ύπνο του. Φαίνεται να έχει, εντελώς τυχαία, ένα vajra στο κομοδίνο του. Το vajra είναι ένα μικρό μεταλλικό ρόπαλο, που περιγράφεται ως το όπλο του ινδουιστικού θεού Indra. 

Γιατί το έχει ο Μασκ; Ίσως το χρησιμοποιεί ως βαρίδι για χαρτιά. Ή παίζει μ' αυτό όταν βαριέται να κάνει άνω-κάτω το Twitter.