27 Νοεμβρίου 2022

Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν στο πλούσιο Κατάρ, τη χώρα του Μουντιάλ


Τα θηριώδη αυτοκίνητα με τον εκδρομικό χαρακτήρα και τα premium χαρακτηριστικά αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «καρδιά» του ποδοσφαίρου χτυπά στο Κατάρ όπου εδώ και μία εβδομάδα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα από τα κορυφαία αθλητικά δρώμενα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον κάθε ποδοσφαιρόφιλου και μη.

Μέχρι την ολοκλήρωση του Μουντιάλ, στις 18 Δεκεμβρίου, το Κατάρ αναμένεται να προσελκύσει συνολικά περί τους 1,5 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους σπουδαίους ποδοσφαιρικούς αστέρες.

Αλλά και να ανακαλύψουν αυτή την ιδιαίτερα πλούσια χώρα - με τα υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου - όπου ένας στους επτά κατοίκους της είναι εκατομμυριούχος.

Με τα χρήματα, λοιπόν, να ρέουν άφθονα σε αυτή τη χερσόνησο του Περσικού Κόλπου μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι τα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα στη χώρα είναι πολυτελή pick-up και SUV.



Ανατρέχοντας στις ταξινομήσεις για το έτος 2021 παρατηρούμε ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται με 3,621 μονάδες το Toyota Land Cruiser Prado το οποίο μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα σε κάθε έδαφος, και φυσικά στην έρημο. Με 2.721 μονάδες, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ένα ακόμα ικανό off-roader της Toyota, το Hilux, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρίσκεται το Nissan Patrol (2.360 μονάδες) με τις θηριώδεις διαστάσεις, τον πολυτελή χαρακτήρα και τα υψηλά επίπεδα άνεσης.



Έμφαση στην πολυτέλεια δίνει, επίσης, το Lexus LX, η premium εκδοχή του Land Cruiser που με 1.034 ταξινομήσεις βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, με την πεντάδα να συμπληρώνει το Land Rover Defender (912) που «παντρεύει» τον off-road χαρακτήρα με την κορυφαία ποιότητα και τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες.



Αναλυτικά το Top 10 των πωλήσεων

- Toyota Land Cruiser Prado - 3.627
- Toyota Hilux - 2.707
- Nissan Patrol - 2.360
- Lexus LX - 1.034
- Land Rover Defender - 912
- Toyota Corolla - 769
- Nissan Sunny - 768
- Toyota Hiace - 739
- GMC Sierra - 709
- Mitsubishi L200 - 686

Όσον αφορά τις δημοφιλέστερες μάρκες για το 2021, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Toyota με 10.808 ταξινομήσεις, ακολουθούμενη από τις Nissan και Kia με 5.677 και 2.390 μονάδες αντίστοιχα.