07 Δεκεμβρίου 2022

📺Μενίδι: Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί από πυροβολισμούς ΓΥΦΤΩΝ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο διοικητής της ΟΠΚΕ (βίντεο)


Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα επεισόδια στο Μενίδι, με ομάδες Ρομά να διαδηλώνουν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός δέκα αστυνομικών, με τις πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για τραύματα από διάφορα αντικείμενα για τους έξι από αυτούς και από σκάγια όπλων για τους άλλους τέσσερις.


Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τραυματίστηκε από τους ίδιους πυροβολισμούς ακόμη ένας αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητή της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην οδό Μόρνου στην περιοχή Αυλίζα, όπου άναψαν φωτιές και άρχισαν να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.