02 Δεκεμβρίου 2022

📺«Ο πατέρας Αντώνιος με στήριξε όταν μεγάλωνα τον γιο μου μόνος μου»-«Αν δεν είχαν λεφτά τα ταμεία θα λέγατε τα'φαγε, τώρα που έχουν λέτε γιατί τα είχε»


Μία ακόμη μαρτυρία γονέα παιδιού που φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου» ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Ο κ. Νίκος Μαργαρίτης, πατέρας φιλοξενούμενου παιδιού σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την επαφή του με τον πατέρα Αντώνιο αλλά και την εμπειρία του από διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες.

Αρχικά, όπως είπε, η προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση από υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου ακυρώθηκε. «Θεωρούμε σωστό να μην γίνει ακόμα γιατί τα πράγματα είναι σε έξαρση και μπορεί να υπήρχαν προβλήματα» είπε ο κ. Μαργαρίτης.

Ο ίδιος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον πατέρα Αντώνιο και αποκαλύπτει πως τον έχει στηρίξει με ψυχολόγους αλλά και ανθρώπους στο σπίτι, καθώς μεγάλωνε και μεγαλώνει τον γιο του μόνος του.

Ανέφερε πως έχει πάει και ο ίδιος σε κηδεία με το κουτί της «Κιβωτού». «Κάθε φορά που παίρναμε ένα κουτί, σφραγισμένο, γνωρίζαμε πως στελνόταν ένα μέιλ στην οικογένεια με το ποσό που βρισκόταν μέσα» σημείωσε.

«Εμείς το χαρτί με την καρτέλα, όπου πάντα όποιος δώριζε χρήματα έγραφε το όνομά του και το χρηματικό ποσό, και το κουτί το παραδίδαμε στο γραφείο. Από ‘κει και πέρα δεν γνωρίζω τι γινόταν» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως τα ποσά που μαζεύονταν δεν ήταν πολλά. Ανέρχονταν περίπου στα 100 με 120 ευρώ. «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι γινόταν στις μεγάλες κηδείες, όπως της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Τράγκα. Εκεί προφανώς θα έμπαιναν πολλά λεφτά» προσέθεσε.


Τι έγραψε ο 36χρονος Π. για να υπερασπιστεί το παπά-Αντώνη


Στην υπόθεση της Κιβωτού οι εξελίξεις πλέον έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με τον κλοιό γύρω από το πρόσωπο του πατέρα Αντωνίου να σφίγγει.
Υπάρχει μία σελίδα της Κιβωτού του κόσμου στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Facebook, όπου διημείφθη η εξής στιχομυθία μεταξύ χρήστη του facebook  και του 36χρονου, πρώην εργαζόμενου της δομής σχετικά με τα ακίνητα που είχε στην διάθεσή της η ΜΚΟ.

Χρήστης  του facebook: «15.000.000€ βρέθηκαν στις καταθέσεις της «Κιβωτού» παρκαρισμένα και 280 ακίνητα αχρησιμοποίητα, ύστερα από οικονομικό έλεγχο της αστυνομίας. Χώρια τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των πατρός Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και των συγγενών τους».

Πρώην εργαζόμενος της δομής, 36 χρόνων με το αρχικό του να είναι Π. απάντησε σε αυτό το μήνυμα:

«Αν δεν υπήρχαν λεφτά στους λογαριασμούς θα λέγαμε ότι τα έφαγε. Τώρα που έχει λέμε ότι δεν τα χρησιμοποιούσε. Ωραία «καλοπροαίρετη αντικειμενική» λογική. Τα στοιχεία για τα περισσότερα ακίνητα του οργανισμού, δείχνουν ότι είτε τα κατοικούσαν οικογένειες που βοηθούσε η Κιβωτός, είτε τα νοίκιαζαν, είτε τα επισκευάζανε.

»Για τις εκατοντάδες χιλιάδες των λογαριασμών του πατρός, πού το ξέρετε; Το μεγαλύτερο ποσό που έχει ακουστεί είναι 300.000 και αυτό πάλι από αληθινά ή ψευδή ρεπορτάζ. Αντί να επαινούμε που έχει γεμάτα ταμεία μια ΜΚΟ από ιδιωτικά χρήματα και όχι κρατικά, υπολογίζοντας την ασταθή οικονομική κατάσταση της χώρας και γενικά όλου του κόσμου, το χλευάζουμε και το κατακρίνουμε».