09 Δεκεμβρίου 2022

Τα έργα μιλούν, ο Τσίπρας κραυγάζει


Σάκης Μουμτζής

Δε θα ασχοληθώ με το τι έγινε στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για τις υποκλοπές. Σε αυτές τις ιστορίες ο καθένας κρατά αυτό που θέλει, ο καθένας ακούει αυτό που θέλει να ακούσει. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι, πέραν της ομολογημένης επισύνδεσης Ανδρουλάκη, όλα τα υπόλοιπα κινούνται στην περιοχή της σεναριογραφίας. Συνεπώς, οι κραυγές του Α. Τσίπρα συγκινούν αυτούς που είναι ήδη πεισμένοι πως ο Μητσοτάκης όλη την ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ακούει διάφορες κασέτες. Πάμε παρακάτω. 

Εκεί έξω, έξω από το κοινοβούλιο, υπάρχει η πραγματική ζωή των ανθρώπων του μόχθου οι οποίοι βλέπουν να δημιουργούνται νέες δουλειές, να ανοίγονται νέες θέσεις εργασίας, να παράγονται εισοδήματα από ανθρώπους που ήταν τρία και τέσσερα χρόνια στην ανεργία. Βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν. Και η διαφορά μεταξύ ενός κραυγάζοντος ΣΥΡΙΖΑ και μιας Νέας Δημοκρατίας που παράγει, δε λέει να μειωθεί. 

Προχθές 700 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας αποθέωσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί το υπουργείο του, μετά κόπων και βασάνων, τους έδωσε πίσω τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους. Χθες οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας «Πυραμίς» του χάρισαν το πρώτο σκεύος που παρήγαγε το εργοστάσιό τους. Γιατί; 

Γιατί ο Άδωνις παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια συμφωνία που προέβλεπε το 2020 -σίγουροι για την εκλογική ήττα τους το 2019- η βιομηχανία ΠΙΤΣΟΣ να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία. Τι έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Βρήκε Έλληνα επενδυτή, την βορειοελλαδική εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ, η οποία ανέλαβε την ΠΙΤΣΟΣ, το εργοστάσιο ξεπέρασε τα γνωστά εμπόδια, οι παλιοί εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις του και γι' αυτό δώρισαν στον υπουργό το πρώτο τεμάχιο που κατασκεύασε η επιχείρησή τους. Να γιατί η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν ήταν μόνο αυτό το έργο. 

Χθες στο Κορωπί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Άδωνι εγκαινίασαν το Athens 3 data center σε έναν χώρο 9.000 τ.μ. που ξεκίνησε με την Lamda Helix και συνεχίζεται ως Digital Reality. Μάλιστα εκδίδεται και η οικοδομική άδεια για το Athens 4. Aς σημειωθεί πως το 2019 η Ελλάδα βρισκόταν στη λίστα 301 του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, μια θέση διόλου τιμητική. 

Πού οφείλεται αυτή η έκρηξη των επενδύσεων; (Ας μη λησμονούμε και τις ανάλογες επενδύσεις της Microsoft και της Amazon.) Όλα ξεκινούν από τη λεγόμενη πολιτική βούληση που καλλιεργεί το θετικό επενδυτικό κλίμα το οποίο εισπράττουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού. Μια κυβέρνηση που έχει υπουργούς οι οποίοι αγωνίζονται να ξεπεράσουν τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια, να παρακάμπτουν παλιές αμαρτίες και πάνω απ' όλα υπουργούς που δείχνουν καθημερινά ότι σέβονται και τιμούν το επιχειρείν, αυτή η κυβέρνηση είναι λογικό να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Αν χθες στη Βουλή έγινε μια μάχη ουσιαστικά άνευ αντικειμένου, εκεί έξω στη ζωή, η κυβέρνηση δίνει τις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες της, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αφήνει τους πολιτικούς της αντιπάλους να βυσσοδομούν με φανταστικές λίστες και γκεμπελίστικες συμπεριφορές. Εξάλλου οι εκλογές πλησιάζουν. 

Από τη μια έπεα πτερόεντα και από την άλλη έργα. Διαλέξτε. 

liberal.gr