06 Δεκεμβρίου 2022

Υπουργείο Ανάπτυξης: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το καλάθι του Άγιου Βασίλη και το καλάθι των παιχνιδιών - Τι θα περιλαμβάνουν


Ανακοινώσεις για το εορτασικό καλάθι το οποίο, κατά πληροφορίες, θα ονομαστεί «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι των παιχνιδιών» θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη (7/12) το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζοντας την προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξήσεων λόγω του πληθωρισμού στα πρότυπα του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ACTION 24 τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου με το καλάθι των παιχνιδιών να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλάμβάνει τη γαλοπούλα αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι. Προβληματισμός υπάρχει, επίσης, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης, τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Όσον αφορά, δε, το καλάθι των παιχνιδιών αυτό θα είναι διαθέσιμο στα παιχνιδάδικα και, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τα προιοντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN το «καλάθι των παιχνιδιών» θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.)