08 Δεκεμβρίου 2022

📺Νύχτα επεισοδίων από ΓΥΦΤΟΥΣ: Πυροβολισμοί εναντίον πυροσβεστών στο Αιγάλεω-Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Δενδροποτάμου-Έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο στα Λιόσια


-Πατρών – Πύργου: Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ – Φθορές σε φορτηγό – Σε επιφυλακή η Αστυνομία
-ΟΑΣΑ: Αποσύρονται τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο Λιοσίων – Επηρεάζεται η κυκλοφορία σε 22 γραμμές

Ακόμα μια νύχτα επεισοδίων ήταν αυτή που πέρασε, με Ρομά να βάζουν φωτιές και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, προκαλώντας ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχτεί η κατάσταση.

Τα επεισόδια, που ξέσπασαν με αφορμή τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκαν, με Ρομά να κάνουν διάρρηξη και στη συνέχεια να βάζουν φωτιά σε ένα κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ να καταφύγουν σε κλειστό κτίριο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».



Η περιφερειακή Αιγάλεω έχει ακόμα μεγάλα προβλήματα, αφού από την Αττική Οδό προς τα διυλιστήρια η κυκλοφορία γίνεται μόνο στο ένα ρεύμα, αφού ο δρόμος έχει γεμίσει με μπουκάλια, καμένα λάστιχα και πέτρες.

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Φωτιά σε λεωφορείο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, ενώ στο σημείο είχαν στήσει οδοφράγματα.

Η ΟΣΥ έδωσε εντολή για αναστολή δρομολογίων των λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από το καμένο λεωφορείο (ήταν όχημα από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ) ακόμη δυο αστικά λεωφορεία δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και προκλήθηκαν φθορές. Να σημειωθεί πως τα οχήματα εκτελούσαν κι αυτά δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου.

Από την άλλη μεριά, στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο Νάτο και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, πάλι ομάδα Ρομά έβαλε φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα τα δρομολόγια.


Πυροβολισμοί εναντίον πυροσβεστών

Μέσα σε όλα αυτά, η κατάσταση, άγνωστοι έριξαν και πυροβολισμούς εναντίον πυροσβεστών οι οποίοι κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.


Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Και στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν ξανά επεισόδια, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. Περίπου 15 Ρομά είχαν συγκεντρωθεί στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, στο ύψος της Χαλκηδόνας και είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα. Ο δρόμος προσωρινά είχε κλείσει κλείσει.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Δενδροποτάμου

Επίθεση με ρίψεις μολότοφ εκδηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκης, στις 9 το βράδυ της Τετάρτης.
 
Από την επίθεση δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν αναφέρθηκαν ούτε ζημιές.

Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Πατρών – Πύργου: Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ – Φθορές σε φορτηγό – Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Και η Δυτική Ελλάδα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την οργή των Ρομά.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχνέικων, όταν 30 άτομα της φυλής Ρομά έκλεισαν τον δρόμο ανάβοντας φωτιές.

Αμέσως βρέθηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες πέταξαν βόμβες κρότου λάμψης, με τους Ρομά να… φεύγουν προς τα χωράφια, ενώ στη συνέχεια υπήρξε πετροπόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές,

Παρ’ όλα αυτά τα ΜΑΤ φαίνεται να παραμένουν παρατεταγμένα, για παν ενδεχόμενο με την κυκλοφορία ωστόσο, να διεξάγεται κανονικά κυρίως από τις 21:30 και έπειτα από την στιγμή που άνοιξε ο δρόμος.

Η συμβολή της Πυροσβεστικής πολύτιμη καθώς καθάρισε το οδόστρωμα, ενώ εκτός από τα ΜΑΤ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί νέα συγκέντρωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα flamis.gr, οι Ρομά πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε ένα διερχόμενο φορτηγό.


ΟΑΣΑ: Αποσύρονται τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο Λιοσίων – Επηρεάζεται η κυκλοφορία σε 22 γραμμές

Τέλος, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 22 γραμμές.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ:
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω εκτεταμένων επεισοδίων στην περιοχή Άνω Λιοσίων- Αχαρνών, τα λεωφορεία του αμαξοστασίου Λιοσίων αποσύρονται από τη κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις ακόλουθες γραμμές :

Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)
Β12 ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΛΙΟΝ – ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
024 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
057 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
444 ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
602 N. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ – ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
706 ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) (ΚΥΚΛΙΚΗ)
719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
720 ΑΝΑΚΑΣΑ -ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗ
730 ΛΟΦΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
733 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
748 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
755 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΟΚ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
822 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΝΕΑ ΖΩΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
823 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ