08 Δεκεμβρίου 2022

📺Επεισόδια από Ρομά στο Σχιστό Κορυδαλλού: Έχουν ανάψει φωτιές και πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς (Photos)


Νέα επεισόδια προκάλεσαν Ρομά, αυτήν τη φορά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Οι Ρομά άναψαν φωτιές στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ομάδα Ρομά έχει βάλει φωτιές σε λάστιχα και σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Δερβενακίων.

Ακόμα, πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές.

Για ακόμη μία ημέρα οι Ρομά προχωρούν σε εκτεταμένα επεισόδια, ενώ και το βράδυ της Τετάρτης λόγω των διαμαρτυριών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος προκλήθηκαν προβλήματα όπως διακοπές στην κυκλοφορία και ανατροπές δρομολογίων στα μέσα συγκοινωνίας.

Την Τρίτη στο Μενίδι τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι τέσσερις από σκάγια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από τους Ρομά.







Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για να εξαρθρώσει εστίες παραβατικότητας στη Δυτική Αττική. Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ που πραγματοποιείται από το πρωί σε Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, τη στιγμή που έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.