02 Δεκεμβρίου 2022

📺Το μυστηριώδες ελληνικό νησί με τη μοναδική Porsche - Σε ποια ταινία θα πρωταγωνιστήσει


Για μία ακόμη φορά ένα ελληνικό νησί αλλά και ένα μοναδικό αυτοκίνητο πρωταγωνιστούν στη νέα αμερικάνικη ταινία που υπόσχεται ένταση, χιούμορ και συγκίνηση σε κάθε λεπτό της.

Ο παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ έρχεται στην Ελλάδα για να ξεσκεπάσει ένα μυστήριο που αφορά έναν δισεκατομμυριούχο και την ετερόκλητη ομάδα φίλων του. Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας «Glass Onion: A Knives Out Mystery (Glass Onion: Στα Μαχαίρια)» που παρουσίασε η Netflix, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Daniel Craig στο ρόλο του Μπενουά Μπλανκ.

Ο Craig και ο ρόλος του ως ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ είναι και τα μοναδικά κοινά στοιχεία της νέας ταινίας του Rian Johnson, που βάζει την υπογραφή του στο σενάριο και την σκηνοθεσία, με την πρώτη ταινία Knives Out (Στα Μαχαίρια) που παρουσιάστηκε το 2019.



Στην αυτοτελή συνέχεια της πρώτης ταινίας, η οποία γυρίστηκε στις γραφικές Σπέτσες, ο Craig έχει στο πλευρό του ως συμπρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης με πρώτο και καλύτερο τον Edward Norton και τους Janelle Monae, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson και Dave Bautista.

Και ενώ η πρώτη ταινία της αμερικάνικης εταιρείας ψυχαγωγίας ακολουθούσε πιο παραδοσιακά μονοπάτια για θρίλερ μυστηρίου, η νέα ταινία αλλάζει εντελώς σκηνικό και μεταφέρεται από την Μασαχουσέτη των Η.Π.Α., στις Σπέτσες.

Οι Σπέτσες, εκτός από την ομορφιά τους, έχουν τον δικό τους ρόλο στην ταινία ως το ιδιωτικό νησί του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Miles Bron, τον οποίο και υποδύεται ο Norton. Σε αυτό το νησί ο Bron καλεί στην πολυτελή του έπαυλη «Glass Onion» μια ομάδα περίεργων χαρακτήρων για ένα πάρτι μυστηρίου με highlight την εξιχνίαση ενός φόνου. Να σημειωθεί επίσης ότι σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν και στο Πορτο Χέλι.



Αναφορικά με το αυτοκίνητο που έχει τον δικό του πρωταγωνιστικό (για τους φίλους των τεσσάρων τροχών), είναι η περιορισμένης παραγωγής Porsche 918 που κατασκευάστηκε μεταξύ 2013 και 2015.

Η συγκεκριμένη Porsche φαντάζει ως ένα αξιόλογο ταίρι για έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος υποτίθεται ότι την παίρνει μαζί του όπου και αν βρεθεί στον πλανήτη, ακόμη και σε ένα νησί που δεν έχει... δρόμους. Η Porsche έχει ωστόσο την δικής ξεχωριστή θέση στάθμευσης (θα την δείτε στην ταινία) με τον Bron να έχει επίσης μαζί του και ένα παιχνίδι-μοντέλο του γερμανικού supercar (φωτογραφία).

Έχοντας προηγουμένως κάνει την εμφάνισή της και σε κινηματογραφικές αίθουσες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (μια πρωτιά για την αμερικάνικη πλατφόρμα), η νέα ταινία μυστηρίου της Netflix θα κάνει το ψηφιακό της ντεμπούτο στις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές.