29 Ιανουαρίου 2023

Μηταράκης για «μικρή Μαρία»: Γνώρισα την Μπαϊντά στις 16 Αυγούστου στον Έβρο


Το ψέμα με τον θάνατο της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Όταν έφτασε στην Ελλάδα το γκρουπ των 38 στις 15 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα πήγα στον Έβρο για να ακούσω τι είχε συμβεί. Ελάχιστοι είπαν ότι πέθανε το κοριτσάκι – ανάμεσά τους και η Μπαϊντά – και αμέσως ξεκίνησε έρευνα» είπε ο υπουργός.

Σε δύο εβδομάδες είχε αποδειχθεί ότι ήταν ψέμα – η οικογένεια είχε πάντα μόνο τέσσερα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη νησίδα, είπε ο κύριος Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, «επρόκειτο για μία γυναίκα, καλλιεργημένη, μορφωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη».

«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο γκρουπ τελευταία στιγμή, οργανωμένη, εφοδιασμένη με το powerbank για να φορτίζει το κινητό της, με το οποίο επικοινωνούσε με δύο ΜΜΕ στη Γερμανία και τη Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες» δήλωσε.

Η Μπαϊντά έφυγε παρατύπως από την Ελλάδα για την Γερμανία μετά την κατάθεσή της στις αρχές.