27 Ιανουαρίου 2023

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ "ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ" Ο ΚΝΙΤΗΣ🤣😝Επιστολή Πομάσκι σε Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τις απαράδεκτες συνθήκες στον κλειστό στίβο του ΟΑΚΑ


Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με κοινοποίηση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο ομοσπονδιακός τεχνικός του στίβου Γιώργος Πομάσκι καταδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω απ' τις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές, ενώ βρίσκονται σε προολυμπιακή περίοδο καθώς το 2024 θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Η βροχή που έπληξε (και) την Αττική μετέτρεψε σε... πισίνα το κλειστό του στίβου στο ΟΑΚΑ και ιδίως τον χώρο όπου προπονούνται οι άλτες, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος στον κόσμο και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, όπως και η έτερη Ολυμπιονίκης μας Κατερινά Στεφανίδη αλλά και ο τέταρτος στο Τόκιο Εμμανουήλ Καραλής.

Ωστόσο, ο Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε θέση εκπροσώπου των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αλλά την έχασε λόγω ασυμβίβαστου μετά από φωτογραφική διάταξη που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού (σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα), με την επιστολή του επισήμανε και άλλα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο όπως η έλλειψη θέρμανσης. Κοινοποίησε μάλιστα και βίντεο με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό του στίβου.

Η επιστολή Πομάσκι

Αναλυτικά η επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Κοινοποίηση: κ. Λευτέρη Αυγενάκη υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σάς παρέδωσε το 2021 φωτογραφίες που παρουσίαζαν την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο όπου προπονούνται οι Ολυμπιονίκες μας (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Καραλής) και όλη η Εθνική ομάδα - και το 2023 η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Η δέσμευση το 2021 ήταν ότι όλα θα αλλάξουν σε ένα εξάμηνο. Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το μόνο που άλλαξε στο ΟΑΚΑ, είναι ότι έφυγαν οι κουβάδες που μάζευαν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό πλέον να κυλάει στους διαδρόμους, στους οποίους προπονούνται οι αθλητές μας. Επίσης, άλλαξε και η θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο προπόνησης δραματικά, καθώς δεν υπάρχει πια θέρμανση!

Παρακαλώ τον κ. Αυγενάκη, ως αρμόδιος που είναι, να εκδώσει κάποια υπουργική απόφαση ότι όλα αυτά είναι ασυμβίβαστα με τον πρωταθλητισμό, αλλά και με την κοινή λογική. Ευχαριστώ και σάς ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση.

Γιώργος Πομάσκι
Ασυμβίβαστος

Ακολουθούν δύο ενδεικτικά video



Σημ: Στα δύο video φαίνεται ο πλημμυρισμένος διάδρομος των αλμάτων, όπου μεταξύ άλλων προπονείται και ο αθλητής μου και Ολυμπιονίκης μας, Μίλτος Τεντόγλου. Δείτε το νερό που στάζει ασταμάτητα!

-Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες ακολούθως είναι αυτές που σάς παρέδωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ το 2021 και η τέταρτη ο κουβάς που επανήλθε στη γνώριμη θέση του".