26 Ιανουαρίου 2023

Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω της κακοκαιρίας - Ανακοινώθηκε επίσημα


Με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την περιφέρεια, τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Δρόμοι ποτάμια - Εγκλωβισμένα οχήματα στη Σπύρου Λούη

Την ίδια ώρα, τα έντονα φαινόμενα προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην Αττική, με τις βροχές και καταιγίδες να έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Αυτοκίνητα μάλιστα εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.


Κακοκαιρία Σπύρου Λούη
Πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr/Κώστας Ασημακόπουλος

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 26 κλήσεις για άντληση υδάτων σε όλη την πόλη. Ενδεικτικά, προβλήματα υπάρχουν στο κέντρο, στον Πειραιά, στην Κηφισιά και τον Άγιο Δημήτριο.

Νωρίτερα, η Τροχαία έκλεισε κάποιους δρόμους λόγω προβλημάτων, ενώ στη συνέχεια ξαναάνοιξαν. Αυτοί που παραμένουν κλειστοί είναι:Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.
Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργο.

Μήνυμα του 112 στην Αττική

Λίγο πριν τις 11 το πρωί στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».