31 Ιανουαρίου 2023

Οικονόμου: Η ΕΛΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις - Αν υπάρχει κύκλωμα, θα παταχθεί


«Προφανώς η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις. Όλοι απαιτούμε ταχύτερα, καλύτερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα για συμβάντα που λαμβάνουν χώρα εδώ και μια δεκαετία. Αν υπάρχει οποιοδήποτε κύκλωμα, είναι βέβαιο ότι θα παταχθεί χωρίς κανέναν συμβιβασμό, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε με ανοχή τέτοιων κυκλωμάτων».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε ό,τι αφορά τον Τάκη Θεοδωρικάκο υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση από το Νοέμβριο του 2021, όταν έγινε έλεγχος σε 4 παιδιά, ανάμεσα στα οποία και συγγενικό πρόσωπο του υπουργού.

«Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά ήδη αν υπήρξε κάτι μεμπτό στην υπόθεση, δεν θα μείνει η παραμικρή σκιά. Από την άλλη, ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις για το περιστατικό από το Νοέμβριο του 2021.

Συμπτωματικά τη μέρα που έγιναν οι κρίσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του, αποφάσισε να μιλήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της για να εμπνεύσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. «Φυσικά είναι αμείλικτη σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις διαπιστώνονται παράβαση καθήκοντος, πολλώ δε μάλλον σε τέτοιες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σκιά σε τίποτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», υπογράμμισε.

Ο Γ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η δήλωση της κυρίας Τσαπανίδου, δηλαδή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμού του κ. Ανδρουλάκη, εδράζεται σε δύο λανθασμένες αποδοχές. «Η πρώτη ότι υπάρχει σύνδεση του πρωθυπουργού με τα ρυπαρά δίκτυα, καθώς οι επισυνδέσεις δεν τελούσαν σε γνώση του και η δεύτερη ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει ζητήματα με τα οποία μπορεί να εκβιαστεί. Είναι ανούσιες και ανυπόστατες αυτές οι αιτιάσεις, οπότε δεν έχω κάτι να σχολιάσω», είπε.

Τέλος, αναφορικά με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πρόθυμος να μπει σε διάλογο για συνεργασίες, χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κατά καιρούς πει διάφορα στη διάσταση αυτή, όπως ότι δεν επιθυμεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου ή του δεύτερου κόμματος, αργότερα ότι στόχος του είναι η προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ.

Βασικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι να επιδιώξει μια καθαρή εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενός ταραγμένου κόσμου».