31 Ιανουαρίου 2023

📺Ανδραβίδα: Όταν ο υποσμηναγός είχε πετάξει πάνω από το χωριό του – Το ΒΙΝΤΕΟ που τράβηξε ο πατέρας του


[Εντάξει λογικός ο πόνος και οι υπερβολές αλλά αδερφέ μη λες "αν οδηγούσε μόνος του μπορεί και να ζούσε (επειδή δεν έκανε extreme πράγματα)"... ώπα κάπου]

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Δολιανά Αρκαδίας, το χωριό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την συντριβή του Phantom F-4 σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας.

Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Μάριος είχε πετάξει για πρώτη φορά πάνω από το χωριό του, ικανοποιώντας την σχετική παράκληση του πατέρα του που ήθελε να τον δει να κάνει ελιγμούς κοντά στο σπίτι τους.

Ο Κώστας Τουρούτσικας είχε τραβήξει με βίντεο τον γιο του να πετάει με το μαχητικό αεροσκάφος. «Πάντα τον παρακαλούσα, του έλεγα ‘έλα και μια φορά κοντά στο σπίτι να σε δω, σαν πατέρας’. Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο στις 8:30, μου λέει ‘9.05 θα είσαι στο τάδε σημείο’. Πήγα και πέρασαν με κάποιον άλλον συνάδελφο. Ήταν τόσο μεγάλη η ευχαρίστησή μου, λέω θεέ μου ολοκληρώθηκα», δήλωσε ο πατέρας του νεκρού συγκυβερνήτη στην εκπομπή LiveNews, κατά την οποία προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο.

Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, συγκλόνισε με τα λόγια του. Μιλώντας για τον θάνατο του παιδιού, του, είπε πως «για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα».

«Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος», είπε ο πατέρας του Μάριου και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα, το ήξερα και από άλλους συναδέλφους του. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε. Η τύχη το έφερε να είναι πίσω, χωρίς να θέλω να μειώσω τις ικανότητες του πιλότου».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού, τόνισε: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια να σωθεί. Αυτός πέρασε από την ζωή στον θάνατο σε χρόνο ντετέ. Καμία βοήθεια. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

Δείτε το βίντεο: