27 Ιανουαρίου 2023

Αλέξης Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποφυλακιστεί άμεσα χωρίς χρονοτριβή» – Η νέα ανακοίνωση


O Αλέξης Κούγιας επανέρχεται για την Ρούλα Πισπιρίγκου και εξηγεί ποιο ακριβώς ήταν το αίτημα που κατέθεσε με στόχο να αποφυλακιστεί η 34χρονη…

Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει την εδώ και τώρα αποφυλάκιση της 34χρονης κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της. Σε νέα του ανακοίνωση, ο γνωστός ποινικολόγος αναλύει τους λόγους που η Ρούλα Πισπιρίγκου, πρέπει κατά τη γνώμη του, να πάρει το δρόμο της εξόδου από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ήδη έχει κάνει γνωστό πως θα κατατεθούν μηνύσεις σε βάρος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει «την ενεργοποίηση του άρθρου 291 του ΚΠΔ, το οποίο επιβάλλει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την Τακτική Ανακρίτρια για την άμεση χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της κας Σ.Π., αφού όλοι πλέον οι τακτικοί ιατροδικαστές και μάρτυρες έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την κοινή γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα».

Εδώ και μήνες ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως η υπόθεση της Τζωρτζίνας έφτασε σε δίκη, πριν εκείνος αναλάβει την κατηγορούμενη. Για τη Μαλένα και την Ίριδα, αναφέρεται και πάλι στις εκτιμήσεις μιας ομάδας ιατροδικαστών που όπως επισημαίνει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα κορίτσια πέθαναν από παθολογικά αίτια.

Ο Αλέξης Κούγιας υπογραμμίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και κάθε επιπλέον μέρα που περνά στη φυλακή, διαπράττονται αδικήματα. Όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, η 34χρονη έχει καταρρεύσει και ζητάει την άμεση αποφυλάκισή της. Για τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα που συνέταξαν το κοινό πόρισμα, αναφέρει πως ήδη έχουν κατατεθεί σε βάρος τους μηνύσεις.

Η νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγη ώρα το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποίησε ότι η Σ.Π. κατέθεσε αίτημα στην 35 η Τακτική Ανακρίτρια για την ενεργοποίηση του άρθρου 291 του ΚΠΔ, το οποίο επιβάλλει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την Τακτική Ανακρίτρια για την άμεση χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της κας Σ.Π., αφού όλοι πλέον οι τακτικοί ιατροδικαστές και μάρτυρες έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την κοινή γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα, η οποία προκάλεσε στην άσκηση της ποινικής διώξεως ες βάρος της.

Δυστυχώς, λόγω ελλείψεως νομικών γνώσεων οι δημοσιογράφοι δημοσιοποιούν ότι κατατέθηκε αίτηση αποφυλακίσεως, δηλαδή αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 291 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαδικαστική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με την παράγραφο 1 του άρθρου 291, η οποία επιτάσσει την υποχρεωτική εφαρμογή των όσων προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο, όταν έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, διότι άλλως διαπράττονται από αυτόν που δεν το ενεργοποιεί ενδεχομένως ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις.

Προς διευκόλυνση των δημοσιογράφων και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως παραθέτουμε την παράγραφο 1 του άρθρου 291 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, της οποίας την ενεργοποίηση αιτηθήκαμε σήμερα. Άρθρο 291 παράγραφος 1 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίο διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι ή ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.»