27 Ιανουαρίου 2023

Κ. Ζέρβας στο Politico: Η υπόθεση Καϊλή δεν πρέπει να αντανακλά τη Θεσσαλονίκη


Συνέντευξη στο Playbook του Politico παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας όπου αναφέρθηκε στο πώς αντέδρασε η πόλη στη σύλληψη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, η οποία κατάγεται από αυτή την πόλη αλλά και στα μεγάλα σχέδια για την πόλη - συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου μετρό και ενός μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» από την είδηση της σύλληψης της Kαϊλή. «Εξακολουθώ να είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να δείχνουν μηδενική ανοχή στη διαφθορά, αλλά η υπόθεση δεν πρέπει να αντανακλά την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Οι ντόπιοι βλέπουν τη σύλληψη ως μια "κακή υπόθεση", αλλά κάτι που συνέβη "εκτός των ορίων της πόλης"», υποστήριξε.

Εν συνεχεία, το Politico επισήμανε ότι η Καϊλή δεν είναι ο τελευταίος πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με το πολιτικό DNA της πόλης. Στην πραγματικότητα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κεντρική κυβέρνηση [της Ελλάδας] και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», απάντησε.

«Αν μη τι άλλο, η υπόθεση της Kαϊλή ίσως τροφοδοτήσει τη δυσπιστία απέναντι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», σχολίασε ο Ζέρβας για να προσθέσει πως «πρόκειται για ένα ζήτημα που αμφισβητεί την αξιοπιστία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η γραφειοκρατία καθυστερεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος»

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει το μετρό και ένα μουσείο Ολοκαυτώματος.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση του Μουσείου, είπε ότι έχει να κάνει με τη γραφειοκρατία και το γεγονός ότι τα σχέδια για το μουσείο έπρεπε να αναθεωρηθούν από τη διοίκησή του. Όσο για το μετρό, είπε πως καθυστερεί «επειδή είναι γεμάτο με ιστορικά αντικείμενα».