05 Φεβρουαρίου 2023

Davis Cup: Η Ελλάδα επέστρεψε στο World Group 1 μετά από 19 χρόνια με νίκη Τσιτσιπά!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού τένις και φέρνει την Ελλάδα στην ελίτ καθώς η Εθνική ομάδα εξασφάλισε την άνοδο στο World Group 1 του Davis Cup.
 
Davis Cup: «Συναγερμός» στο ΟΑΚΑ, ήχησε το 112 ταυτόχρονα σε 10.000 κινητά! Το διασκέδασε το κοινό
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερους από 20.000 θεατές στο κλειστό του ΟΑΚΑ μέσα στο καταχείμωνο, έκανε το καθήκον του, κέρδισε με 2-0 σετ τον Αντράντε με 7-6 (1), 6-1) και πέτυχε το 3-1 της Ελλάδας επί του Ισημερινού που φέρνει τη χώρα μας για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια στο World Group 1 του Davis Cup. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παίξει με μια από τις δώδεκα ηττημένες qualifiers και αν καταφέρει να επικρατήσει ξανά, τότε θα διεκδικήσει το 2024 την πρόκριση στους τελικούς του Davis Cup!

Το πρώτο σετ έγινε... ντέρμπι διότι ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε πολλά αβίαστα λάθη, δεν βρήκε μπρέικ. Ωστόσο επικράτησε στο τάι μπρέικ. Στο δεύτερο σετ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και πανηγύρισε στο «ζεστό» ΟΑΚΑ τη νίκη και την ιστορική πρόκριση.

Τσιτσιπάς: «Είμαστε ευγνώμονες»

«Εγώ και η ομάδα είμαστε ευγνώμονες που βρεθήκατε σήμερα εδώ, παρότι οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες. Σ’ αυτό το ιστορικό σημείο που ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Θα μας μείνει αξέχαστο. Έχω αγωνιστεί σε τόσο μεγάλα στάδια σε όλο τον κόσμο, αλλά σαν αυτό δεν έχει!» είπε αρχικά για να ξεσηκώσει το κοινό» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Εύχομαι σύντομα να παίζουμε και σε ακόμα μεγαλύτερο στάδιο στην Αθήνα, μπροστά σε όλους σας σε έναν τελικό Davis Cup. Θα μας μείνει αξέχαστο σε όλους. Έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Κι αν δεν ξέρετε τι είναι το World Group, είναι σαν το Μουντιάλ του τένις!».