28 Μαρτίου 2023

📺Θεσσαλονίκη: Ο άνεμος γκρέμισε τοίχο 20 μέτρων σε κεντρικό δρόμο - Ζημιές σε τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα


Ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα προκάλεσε η κατάρρευση τοίχου εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο τοίχος, μήκος περίπου 20 μέτρων, έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο συγκεκριμένο σημείο, πίσω από το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρκάρουν αρκετοί οδηγοί τα οχήματα τους και από τα χαλάσματα προκλήθηκαν σοβαρές φθορές, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός. Λίγο νωρίτερα, επί της οδού Γιαννιτσών είχε καταρρεύσει σκεπή άλλου εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και αρκετές είναι οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από πολίτες για περιπτώσεις με κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων που εγκυμονούν κινδύνους.

Ειδικότερα, από τις 6:30 το ξημέρωμα έως τις 3 μετά το μεσημέρι,τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 18 κοπές δέντρων και απομακρύνσεις κλαδιών από το οδόστρωμα και άλλες δέκα αφαιρέσεις αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τέντες που είχαν αποκολληθεί, ιστοί από σημαίες και κομμάτι μουσαμά που κρεμόταν στον αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό πεζών ή οδηγών.