31 Μαρτίου 2023

ΛΗΣΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ελεύθερος ο μεσίτης με απόφαση του Αρείου Πάγου


Εκτός φυλακής οριστικά και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να παραμείνει ο μεσίτης με απόφαση του Αρείου Πάγου - Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην περίπτωση του μεσίτη είχε επιβληθεί -πρωτόδικα- η ποινή της δεκαετούς φυλάκισης

Την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του μεσίτη, που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος. Με βάση αυτήν την απόφαση ο μεσίτης αναμένεται να μείνει -οριστικά- εκτός φυλακής μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην περίπτωση του μεσίτη είχε επιβληθεί -πρωτόδικα- η ποινή της δεκαετούς φυλάκισης χωρίς, όμως, αναστολής.

Μετά από δύο μήνες φυλάκισης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκανε δεκτή την αναστολή και έτσι βγήκε εκτός φυλακής. Η πρώτη απόφαση, μάλιστα, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ο Αρειος Πάγος, με την απόφασή του, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του μεσίτη και πλέον η υπόθεση δολοφονίας αναμένεται να εκδικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αναμένεται να δικαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν αθωωθεί πρωτόδικα.