23 Μαρτίου 2023

Παπαπαναγιώτου: ΜΙΑ «ΧΑΨΙΑ» θα κάνει ο Πολάκης τον Τσίπρα


Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Η επίσημη «επιστροφή» στον Πολακισμό έχει προϋποθέσεις και υποχρεώσεις. Αλλωστε εκείνο το βράδυ στο Μάτι και στο θίασο που έπαιξε το θέατρο με τα Canadair, ενόσω άχνιζαν ακόμα πτώματα, απέναντι στον Α. Τσίπρα καθόταν ο Π. Πολάκης. Ο οποίος ήξερε την ύπαρξη νεκρών, γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στείλει ήδη μαύρες σακούλες…

Ο Α. Τσίπρας έπαιξε συνειδητά θέατρο στο Μάτι. Καταδέχθηκε να εγκαινιάσει μουσαμάδες στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Ανέχθηκε υπουργοί του να φωτογραφίζονται σε ακίνητο βαγόνι. Στο γιαπί θα κώλωνε; Τόλμησε να μιλήσει για σκίσιμο των Μνημονίων, σεισάχθεια, διαγραφή του χρέους και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Διανοήθηκε να πει «go back» στην Α. Μέρκελ πριν γίνει το πολιτικό pet της. Στο γιαπί θα κώλωνε; Εβαλε τη διάσημη ομπρελοκρατούσα να τον συνοδεύσει, υποδυόμενη την παθούσα, στην αξημέρωτη επίσκεψή του στο Μάτι. Στο συνταξιούχο που πήγε από την Ξάνθη στη Λάρισα και τον οδήγησε στο γιαπί και όχι ακριβώς δίπλα, που υπήρχε η λειτουργούσα κονσόλα θα κώλωνε;
Ο υποταγμένος Πολακιστής δεν έχει κωλώσει και δεν θα κωλώσει ποτέ και σε τίποτα. Στον ηθικό του κώδικα τα ψέματα, η συνειδητή εξαπάτηση, ο εμπαιγμός των πολλών και η υποκρισία βρίσκονται ψηλά. Απλώς η θεατρική επίσκεψή του στο γιαπί της Λάρισας επιβεβαιώνει ότι παρά τα αλλεπάλληλα στραπάτσα που έχει υποστεί ακριβώς εξ αιτίας αυτού του «αξιακού κώδικα», δεν άλλαξε σε τίποτα. Οι συμβουλές των νέων επικοινωνιολόγων, τα ηχηρά μηνύματα της κοινωνικής βοής και η κοινή λογική είναι ανεπαρκή, για να αλλάξουν τη νοοτροπία και την παιδεία του πεζοδρομίου, με την οποία έχει εμποτιστεί επί δεκαετίες. Γι’ αυτό και ήταν βέβαιη η θριαμβευτική επιστροφή του Π. Πολάκη. Ο Α. Τσίπρας έκανε τη χάρη σε όσους τον πίεζαν, για 20 μέρες να παίξει το μετριοπαθή. Το έκανε με το ζόρι, γι’ αυτό και ανεπιτυχώς. Με κορυφαία στιγμή την κωμικοτραγική συνέντευξη που έδωσε στο MEGA. Η μετανιωμένη επιστροφή του Α. Τσίπρα στην αγκαλιά του Π. Πολάκη ήταν προδιαγεγραμμένη. Δεν επέστρεψε ο Π. Πολάκης. Ο οποίος άλλωστε ποτέ δεν έφυγε. Ο Α. Τσίπρας επέστρεψε στον Πολακισμό, αφού τον εγκατέλειψε για 20 μέρες. Τόσο άντεξε. Κι από τη στιγμή που ένιωσε να τον πνίγει το στενό κοστούμι του μετριοπαθούς και πήρε την απόφαση, η μεθόδευση ήταν πολύ απλή.

Μια μασημένη επιστολή του «αψύ» που ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον αρχηγό, επειδή φάνηκε να τον αμφισβητεί, χωρίς να ζητήσει ίχνος συγγνώμης από όσους χυδαία και άνανδρα στοχοποίησε. «Εκπληξη» και συντριβή από την μη …αναμενόμενη «γενναία αυτοκριτική» του Π. Πολάκη και συντροφικό άνοιγμα της αγκαλιάς. Ενα επαρχιακό μπουλούκι θεατρίνων θα το έκαναν με μεγαλύτερη επιτυχία. Στην Κουμουνδούρου το έκαναν με το δικό τους γνώριμο και άγαρμπο τρόπο. Η ουσία δεν αλλάζει: Ο Α. Τσίπρας δέσμιος των πολιτικών του παθών και της τοξικής νοοτροπίας του, έσκαψε το λάκκο του.

Μετά από μια νέα ενδεχόμενη εκλογική ήττα του, ο πρώτος που θα τον κάνει μια «χαψιά», δεν θα είναι ούτε ο Ε. Τσακαλώτος ούτε η Ε. Αχτσιόγλου ούτε οι «53». Ο όμοιός του Π. Πολάκης θα τον καταπιεί.

ΑΙΧΜΗ 

ΦΤΑΙΕΙ Η ΖΑΛΑΔΑ;

Ο εδώ και 13 χρόνια συνταξιούχος σταθμάρχης και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ι. Κολλάτος, σηκώθηκε και πήγε από την Ξάνθη στη Λάρισα, για να ξεναγήσει τον Α. Τσίπρα στο λάθος κτίριο. Στο γιαπί που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο που στεγάζει την κονσόλα αυτόματης χάραξης της πορείας, που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και λειτουργεί και σήμερα. Εκανε τη δουλειά του κι είπε να ξαποστάσει λίγο, ποστάροντας φωτογραφία με ουισκάκια.

Η μέγιστη συμβολή του κ. Κολλάτου στο αλά Μάτι show του Α. Τσίπρα στη Λάρισα, ήταν η διαβεβαίωσή του πως η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε κανονικά στη Λάρισα έως το 2019. Ελα όμως που ο ίδιος άνθρωπος λίγες μέρες νωρίτερα έβγαινε στα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ και έλεγε πως η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε στη Λάρισα έως το… 2012. Βγήκε σε κανάλια κι έλεγε τα ίδια, βγάζοντας στην πιάτσα και την «είδηση» πως ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν «ρουσφέτι της Ν.Δ.».

Scripta manent όμως. Ο κ. Κολλάτος στις 2/3/2023 (τρεις μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών) μιλάει, όχι όπου κι όπου, αλλά στο «Ντοκουμέντο». Και τι λέει; Οτι το γιαπί της τηλεδιοίκησης λειτουργούσε από το 2007 μέχρι το 2011 -αρχές του 2012-, όταν και το έκλεισαν για λόγους οικονομίας!

Ωπα μπέρδεμα. Τελικά μέχρι πότε λειτουργούσε το νυν γιαπί της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα κατά τον «ξεναγό» του Α. Τσίπρα; Μέχρι το 2012 πουν είπε από μόνος του στις 2/3/2023 ή μέχρι το 2019 που είπε προχθές συμμετέχοντας στην παράσταση της Λάρισας; Επτά χρόνια διαφορά είναι πολλά, ακόμα και για έναν επί 13 χρόνια συνταξιούχο.

Αρα τι φταίει για το «τεράστιο κενό»; Η ασθενής μνήμη, η σκοπιμότητα ή η ζάλη που αναδύεται από την ανάρτησή του με τα HAIG, στις 20/3/2023 «μετά την ημερήσια κούραση»;

Αλλάζει πάλι το σκηνικό;

Το πένθος παραμένει, αλλά σιγά-σιγά ο θυμός δίνει χώρο στις δεύτερες σκέψεις, αλλά και στη βαθύτερη κατανόηση ενός σύνθετου πλέγματος προβλημάτων, το οποίο οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Ταυτοχρόνως τέλειωσε το πρώτο κύμα δημοσκοπήσεων και άρχισε το δεύτερο.

Η σύγκρουση των τρένων ρευστοποίησε σε σημαντικό βαθμό το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν: 1. Τη σημαντική φθορά της κυβέρνησης. 2. Τη στασιμότητα ή και την υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. 3. Τη μικρή ενίσχυση μικρών κομμάτων. 4. Τη σημαντική αύξηση των αναποφάσιστων.

Ενα σημαντικό εύρημα είναι ότι όσοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. απομακρύνονται από τη Ν.Δ., πάνε 10 στους αναποφάσιστους και 2 στην αποχή. Ελάχιστοι πάνε σε άλλο κόμμα. Η δεύτερη ανάγνωση -και των ποιοτικών στοιχείων- δείχνει ότι μετά το Πάσχα είναι πιθανόν να καταγραφεί μια νέα εικόνα. Καθώς, ενώ τα διλήμματα θα είναι άλλα απ’ αυτά που ήταν πριν την τραγωδία, τα πρόσωπα που θα κληθούν να τα υποστηρίξουν είναι τα ίδια. Κι εκεί η υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη, παρά την προσωπική φθορά που υπέστη και ο ίδιος, παραμένει ξεκάθαρη.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει ότι για την τραγωδία φταίει μόνο η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Ενώ οι κλυδωνισμοί στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο την ικανότητα και την επάρκεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας, που υπήρχαν και πριν της τραγωδία και υπάρχουν και μετά απ’ αυτήν.

ΑΠΟΡΙΕΣ -1

Αληθεύει ότι το εύρημα της GPO -ποσοστό άνω του 60%- ότι δεν θεωρείται σωστή η συμμετοχή του Κ. Καραμανλή στις εκλογές, έχει εντοπιστεί και σε άλλες μετρήσεις και δεν δημοσιεύτηκε;

ΑΠΟΡΙΕΣ -2

Δείχνει κάτι ή είναι απλώς σημείο των καιρών, ότι στην παρουσίαση του ενδιαφέροντος βιβλίου του Χ. Χαρβαλιά «Γιαβόλ», παραβρέθηκε ένα ετερόκλητο ακροατήριο (Κ. Καραμανλής Π. Παυλόπουλος, Χρ. Σπίρτζης, Γ. Δραγασάκης, Β. Θάνου και οι πρέσβεις της Κίνας και της Σερβίας);

ΑΠΟΡΙΑ -3

Γιατί τόσος χαμός στη δεξιά της Ν.Δ. πολυκατοικία; Αληθεύει ότι ο Κ. Μπογδάνος, με παρότρυνση Ευφραίμογλου, αναλαμβάνει «ενωτική πρωτοβουλία», η οποία όμως συναντά αντιρρήσεις;

https://eleftherostypos.gr/apopseis/mia-chapsia-tha-kanei-o-polakis-ton-tsipra