29 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης: «Το ποσοστό της πρώτης Κυριακής θα σας εκπλήξει ευχάριστα»


Με τη φράση «πιστεύω ότι το ποσοστό της πρώτης Κυριακής θα σας εκπλήξει ευχάριστα», την οποία σύμφωνα με πληροφορίες είπε προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο δημοσκοπικό έδαφος και η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα επιτύχει ένα ποσοστό που θα αποτελεί πρόκριμα για την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη αναλογική.

Όπως είπε στη δημόσια τοποθέτηση του «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει». Πετώντας το καρφί του για τον Νίκο Ανδρουλάκη, πρόσθεσε ότι «σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’ αυτό και ο πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για Πρωθυπουργό».

Η συζήτηση κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι φυσικό να περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από τις εκλογές, την τακτική της κυβέρνησης και τα διλήμματα που θα τεθούν στους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υπουργοί, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, υποστήριξαν ότι θα πρέπει να τεθούν εξαρχής και με ένταση τα διλήμματα προς τους ψηφοφόρους, ώστε να αποτυπωθούν με σαφήνεια οι πολιτικές διαφορές με την αντιπολίτευση.