28 Μαρτίου 2023

📺Κρήτη: Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του γιατρού για τον βιασμό του ανηλίκου -«Είναι όλα ψέματα», λέει ο γιος του λυράρη


Κοντά στα ίχνη του γιατρού που φέρεται να προσέγγισε το 11χρονο αγόρι, το οποίο ένας άνδρας κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκεται η αστυνομία.

Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι CRETA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης, ανέφερε το πώς ο συλληφθείς λυράρης προσέγγισε και ξεγέλασε το ανήλικο θύμα, ενώ στάθηκε και στην περίπτωση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να έχει προσεγγίσει το νεαρό αγόρι, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος του.

Μάλιστα, ο κ. Καλομοίρης ανέφερε πως εξετάζονται τουλάχιστον άλλοι δύο ύποπτοι, με τον αριθμό αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση να μην αποκλείεται να αυξηθεί.

«Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος, έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο, αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι, διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν, γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς», είπε χαρακτηριστικά.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης, αποπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Η αντίδραση του γιου του λυράρη, μετά τη σύλληψή του

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου για την υπόθεση αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος με έναν ενήλικο γιο, ο οποίος μίλησε στο Star και έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ψέμα».

«Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο, στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα» ήταν η αντίδρασή του, αρνούμενος να δεχτεί τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα του.

Θύμα βιασμού: Θέλω να δώσω κουράγιο σε όλα τα παιδιά

Με το μήνυμά του στην ιστοσελίδα Cretalive, ο 15χρονος εμφανίστηκε λυτρωμένος από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του λυράρη. Βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, όπως λέει, για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα» προέτρεψε το παιδί, που έστειλε το μήνυμα σε άλλους ανήλικους ότι δεν πρέπει να φοβούνται και να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

«Να ανοίξουν τα στόματα» ζητά και η μητέρα του παιδιού

Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία -παρά το αρχικό σοκ- δεν δίστασε να ζητήσει τη συνδρομή των Αρχών, ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο. Η γυναίκα πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της υπόθεσης.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση», είναι το μήνυμα της μητέρας του ανήλικου μέσω του Cretalive. «Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», υποστήριξε.

Ακόμα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γονείς να ελέγχουν διαρκώς τα παιδιά τους για το περιεχόμενο με το οποίο έρχονται σε επαφή από τα κινητά τους τηλέφωνα, το διαδίκτυο και το ημερήσιο πρόγραμμά τους στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητές τους.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε στοχοποιήσει το αγοράκι και να παρακολουθούσε το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Επίσης, φέρεται να το περίμενε έξω από το σχολείο του, εξαναγκάζοντάς το κάποιες φορές -υπό την απειλή μαχαιριού- να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και να μην πάει στο μάθημά του.

Αναζητούνται και άλλα άτομα στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, αναζητούνται κι άλλα άτομα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, καθώς φέρονται κι αυτά να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τον ανήλικο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου αφορά σε βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η φρίκη που ζούσε ο ανήλικος

Ο 15χρονος σήμερα νεαρός, σύμφωνα με όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, πέρασε έναν εφιάλτη επί πέντε χρόνια. Η μητέρα του ανακάλυψε όλη την αλήθεια στο κινητό του, με τον φερόμενο δράστη, ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, να τον έχει προσεγγίσει για μία διετία , προχωρώντας σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα εις βάρος του. Τα τελευταία τρία χρόνια τον κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσε, όπως κατήγγειλε, ότι θα του κάνει κακό αν μιλήσει στην αστυνομία.

Ο λυράρης φέρεται να εξανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα, για να «αλιεύσει» όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Το ίδιο πρόσωπο είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram και κατάφερνε να συνομιλεί με διάφορα άτομα, στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» τον ανήλικο.