04 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός είχε ενημερώσει τον σταθμάρχη για την λάθος γραμμή - «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ»;


Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού του Intercity και του σταθμάρχη Λάρισας σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για το χρονικό της τραγωδίας στα Τέμπη. Από τις συνομιλίες φαίνεται ότι ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την πορεία του και πως ήταν στη γραμμή καθόδου και έτσι επιχείρηση να επικοινωνήσει με σταθμαρχείο, από το οποίο φαίνεται να μην πήρε απάντηση. Όλα αυτά λίγα λεπτά πριν την σύγκρουση.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, ο μηχανοδηγός του Intercity είπε χαρακτηριστικά στον σταθμάρχη: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;»

Τότε ο σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν έδωσε απάντηση. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανοδηγός συνέχισε και λίγα λεπτά αργότερα συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν από Κατερίνη για Λάρισα.

Το τι πραγματικά συνέβη και ειπώθηκε ανάμεσα στους μηχανοδηγούς που σκοτώθηκαν και τον σταθμάρχη Λάρισας που κατηγορείται, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Πάντως, ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε μεν λάθος αλλά δεν τον προειδοποίησε κανένας.