20 Μαρτίου 2023

📺Βίντεο με την ατελείωτη αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα


Η κεντρική λεωφόρος στη Μόσχα, απ’ όπου περνάει η αυτοκινητοπομπή του Σι έχει ερημώσει για λόγους ασφαλείας

Βίντεο με την ατελείωτη αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, είδε το φως της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος της Κίνας έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών. Ο Σι θα παραμείνει στη Ρωσία για τρεις ημέρες.

Στο βίντεο διακρίνονται, μεταξύ άλλων, τα οχήματα της προσωπικής ασφάλειας του κινέζου προέδρου καθώς και τα περιπολικά της αστυνομίας της Μόσχας. 

Η κεντρική λεωφόρος στη Μόσχα, απ’ όπου περνάει η αυτοκινητοπομπή του Σι έχει ερημώσει για λόγους ασφαλείας, με τα μέτρα ασφαλείας των ρωσικών αρχών να είναι δρακόντεια. 


Ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση πως η επίσκεψή του στη Ρωσία θα δώσει "νέα ώθηση" στις σχέσεις με τη Μόσχα, αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο του στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου στη ρωσική πρωτεύουσα.

"Είμαι πεπεισμένος πως η επίσκεψη αυτή θα είναι αποδοτική και πως θα δώσει νέα ώθηση στην υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σινορωσικών σχέσεων", δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας το Πεκίνο και τη Μόσχα "καλούς γείτονες" και "αξιόπιστους εταίρους".

Όπως είπε, η Κίνα "είναι έτοιμη να σταθεί σθεναρά στο πλευρό της Ρωσίας υπέρ "μιας αληθινής πολυμέρειας" και ενός "πολυπολικού κόσμου".