31 Μαρτίου 2023

📺Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν προσλάμβανα επικοινωνιολόγο, θα τον είχα στείλει προ πολλού στο ψυχιατρείο»


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έρχεται στο Personas by Reader με απαντήσεις σε επίμονες ερωτήσεις για τα Τέμπη και τη στάση του μετά την τραγωδία, αλλά και ιστορίες ζωής από την τηλεόραση και την πολιτική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται με τη συνοδεία του στο καφέ στην ταράτσα του Μουσείου Μπενάκη, και από το σημείο που τον εντοπίζω μέχρι το σημείο που στέκομαι, μεσημέρι Πέμπτης με πολύ ήλιο και πολύ αέρα, δεν σηκώνει τα μάτια από το κινητό του, στο οποίο μάλλον γράφει ένα μήνυμα. Ή εξίσου πιθανά, ένα tweet. 

Περπατάει σίγουρα είκοσι τριάντα μέτρα με το βλέμμα καρφωμένο στην οθόνη. Όταν τελειώνει το κείμενό του (ή το tweet), μας χαιρετά, ρωτάει πόσο χρόνο χρειαζόμαστε και απαντάει ο ίδιος στην ερώτησή του: “είκοσι λεπτά είναι καλά, δεν είναι;”. Δεν είναι. Το βίντεο, η φωτογράφιση και η συνέντευξη τον κρατάνε κοντά μας σχεδόν πενήντα, χρόνος υπερβολικά πολύς για έναν άνθρωπο που δείχνει ότι το μυαλό του είναι ήδη στην επόμενη υποχρέωση.

Φοράει ένα καρό μπλε κοστούμι και μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία. Πίνει κόκα κόλα λάιτ, δεν κοιτάζει ούτε μια φορά το κινητό του άπαξ και πατηθεί το rec, και στις περισσότερες επίμονες ερωτήσεις για τα Τέμπη, ξεκινά την απάντηση με ένα “λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε” που είτε όντως το λέει, είτε απλά το εννοεί, και το οποίο θέλει να σε βάλει στη θέση σου. Ταυτόχρονα, δεν προσπαθεί καθόλου να σε βάλει στη θέση του, δεν είναι απολογητικός, ίσα ίσα σε αρκετά σημεία είναι σχεδόν ειρωνικός. Δεν είναι προσωπικό, δεν μπορεί να είναι. Στοιχηματίζω ότι πέντε έξι ώρες αργότερα, αν συναντιόμασταν ξανά τυχαία στον δρόμο, δεν θα μας θυμόταν. Το έγραψα μόλις. Το μυαλό του δείχνει να τρέχει αρκετές ώρες μπροστά.

Αυτό που έχει πραγματική σημασία στο τέλος είναι ότι δεν έχει αφήσει καμία ερώτηση αναπάντητη.


Φωτογραφίες/βίντεο: Άθα Σκοταρά
Δημοσιογραφική έρευνα/επιμέλεια: Γεωργία Μοσχονά
https://www.reader.gr/politiki/513008_adonis-georgiadis-proslambana-epikoinoniologo-tha-ton-eiha-steilei-pro-polloy-sto