24 Μαρτίου 2023

Από τον Ιανουάριο παρακολουθούσαν τον προπονητή του taekwondo - Σοκ από τη δράση του


Ο 44χρονος θα περάσει αργότερα σήμερα το κατώφλι της 14hς ανακρίτριας για να απολογηθεί
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού αθλητριών από τον προπονητή του taekwondo στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή Πρωινό Μας με τη Φαίη Σκορδά, οι Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανηλίκων είχαν υπό παρακολούθηση τον προπονητή από τον Ιανουάριο, δηλαδή αμέσως μετά τις καταγγελίες από τις αθλήτριες που πλέον έχουν ενηλικιωθεί.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσέλθουν για κατάθεση σε ειδικούς παιδοψυχολόγους 4 ανήλικα κορίτσια που έκαναν προπονήσεις μέχρι πρόσφατα με τον κατηγορούμενο.

Κατά την παρακολούθηση οι αστυνομικοί έβλεπαν τον προπονητή να είναι πιο κοντά με τα παιδιά αυτά, γι’ αυτό και καλούνται να καταθέσουν, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους.

Επιπλέον, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα δύο κινητά και το λάπτοπ που κατέσχεσαν από τον κατηγορούμενο αναζητώντας παλαιότερα βίντεο που έχουν σβηστεί.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος θα περάσει αργότερα σήμερα το κατώφλι της 14ης τακτικής Ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για σεξουαλική βία σε βάρος πέντε ανήλικων, κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, κοριτσιών που τον κατήγγειλαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, καλείται να αντικρούσει βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά τα όσα κατέθεσαν οι, ενήλικες πλέον, πρώην αθλήτριές του για την φρίκη που έζησαν χωρίς καν να γνωρίζει τότε η καθεμιά τους πως δεν ήταν το μοναδικό θύμα του «δάσκαλου».

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών φαίνεται να εκκινούν τουλάχιστον το 2009 και σε ότι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες να διαρκούν έως το 2020.

Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Στις εξιστορήσεις τους οι πέντε καταγγέλλουσες φαίνεται να περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του τα οποία στην συνέχεια δεν κακοποιούνταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς ο κατηγορούμενος ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».


Πηγή: skai.gr