27 Μαΐου 2023

ΜΕ ΠΟ@ΤΣΑ ΜΠΛΕ 2023 ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» γράφει στον Βαρουφάκη η Ολλανδή δημοσιογράφος με τον λαθροαφγανό γκ@μενο και το κόκκινο καπέλο


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπειτα από το αρνητικό για το κόμμα του αποτέλεσμα των εκλογών επιχειρεί να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει της δεύτερης κάλπης στις 25 Ιουνίου.

Σε νέα του ανάρτηση, ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε έκκληση στους «πραγματικούς πιστούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτησή του ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 υποστήριξε: «Αυτή είναι η στιγμή για τους αληθινούς πιστούς. Αυτή είναι η στιγμή για θάρρος. Θα νικήσουμε» με την γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ να απαντά: «Είμαι σε απόλυτο σοκ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Τα έχω χαμένα».


Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος

Γνώριμη από παλαιότερη δράση της είναι η 63χρονη δημοσιογράφος Ίνγκενμποργκ Μπέγκελ. Eίχε γίνει «γνωστή» όταν προκάλεσε αρκετή αναστάτωση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του το 2021.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τον λογαριασμό της στο Twitter, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε κάνει ανάρτηση γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte. Και οι δύο συνυπεύθυνοι για τις απωθήσεις και τη φρίκη των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΙΔΕΕΣ!».

Η ανταποκρίτρια η οποία ζει στη χώρα μας, και ειδικότερα στην Ύδρα εδώ και περίπου 40 χρόνια, είχε συλληφθεί στις 13 Ιουνίου 2021 με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα» και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην Ύδρα.

Τότε -σύμφωνα με τον Guardian- η ίδια ανέφερε ότι συνελήφθη μετά από καταγγελίες ντόπιων που ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της.