14 Μαΐου 2023

Χρειάστηκε δύο μέρες λόγω βροχής αλλά προκρίθηκε άνετα στους 32 της Ρώμης ο Τσιτσιπάς - Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη


Χρειάστηκε... δύο μέρες για να πανηγυρίσει μια άνετη πρόκριση στους 32 του τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Πορτογάλου Νούνο Μπόρχες (νούμερο 88) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο.

Το παιχνίδι άρχισε το Σάββατο (13/5) αλλά λόγω βροχής διεκόπη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (14/5) με τον Έλληνα πρωταθλητή να πανηγυρίζει με πολύ εύκολη πρόκριση. Συνολικά χρειάστηκε μόλις 70 αγωνιστικά λεπτά...

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κάνοντας μπρέικ νωρίς-νωρίς (2-0) και τελείωσε με άνεση το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ κάνοντας το 3-2. Ωστόσο στο όγδοο γκέιμ κι ενώ το σκορ ήταν στο 4-3 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, η βροχή προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα που συνεχίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/5).
 
Στην επανεκκίνηση του ματς ο Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για... περιπέτειες και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση. Πήρε το σερβίς του για το 5-3 και τελείωσε το παιχνίδι με μπρέικ για το τελικό 6-3...

Αποκλεισμός για Σάκκαρη

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της εξαιρετικής Μαρκέτα Βοντρούσοβα και έμεινε εκτός φάσης «16» στο Internazionali BNL d' Italia. H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.8) ηττήθηκε στο Pietrangeli με 7-5, 6-3 σε 88 λεπτά και τώρα θα στρέψει αναγκαστικά το βλέμμα της στο 250άρι του Ραμπάτ. Εκεί όπου θα πάει την τελευταία εβδομάδα πριν το Roland Garros (21-27/5), με στόχο να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019 και να μπει με «αέρα» στο μεγάλο χωμάτινο ραντεβού του Παρισιού!

Η 27χρονη τενίστρια δεν σέρβιρε όσο καλά θα ήθελε κόντρα σε μια πολύ καλή returner (είχε 57% στο πρώτο σερβίς), δεν διαχειρίστηκε σωστά τους κρίσιμους πόντους, ενώ «προδόθηκε» σε κάποια σημεία-κλειδιά και από το forehand της, το οποίο συνήθως είναι μεγάλο της όπλο. Συνολικά είχε 24 αβίαστα λάθη (έναντι 18).

Η 23χρονη Τσέχα (Νο.70), από την άλλη, επιτέθηκε στο σερβίς της Μαρίας, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και «καθάρισε» τον αγώνα με... θαρραλέες αποφάσεις, χωρίς να περιμένει το λάθος της αντιπάλου της.