28 Μαΐου 2023

Στροφή Τσίπρα στη σοβαρότητα😜😜 με Μαραντζίδη... που πριν 5 μέρες ζητούσε την παραίτησή του🤣🤣


Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια «στροφή στην σοβαρότητα» ενόψει νέων εκλογών. Πρώτον, μαζεύει τους ανόητους από τα κανάλια και επιβάλλει face control στο ποιος θα μιλάει. Δικαιολογημένο. Που θα βρεθεί, όμως, η σοβαρότητα; Πάμε να δανειστούμε λίγη από κάποιον σοβαρό, ήταν μάλλον το σκεπτικό. Επέλεξαν, λοιπόν, τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη, για τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας, δίπλα στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Έναν πραγματικά σοβαρό άνθρωπο, πολυγραφότατο και με πείρα στις δημοσκοπήσεις. Τον είχαν προσεγγίσει για να μπει και στο Επικρατείας, αλλά αρνήθηκε (τον αντικατέστησαν με την Ακρίτα -αλλά τότε δεν ήταν ακόμα «σοβαροί»).

Τι έλεγε ο Μαραντζίδης τα τελευταία χρόνια

Το πρόβλημα είναι ότι ανάμεσα στα πολλά σοβαρά που έχει πει, κατά καιρούς, ο Νίκος Μαραντζίδης υπάρχουν και τα παρακάτω:

Για τον covid: πίστευε ότι «Το νέο lockdown ροκανίζει τη δημοφιλία του Μητσοτάκη» (9/11/2020). Απεδείχθη ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης επί κορωνοϊού ήταν αποτελεσματικοί και χάρισαν πόντους στην αξιοπιστία Μητσοτάκη.

Για τις δημοσκοπήσεις: Τον Μάρτιο του 2023 διέβλεπε ότι υπάρχει «Ηχηρή αποτύπωση της οργής στις δημοσκοπήσεις», γνωμάτευση που διαψεύστηκε στις εκλογές. Στις 31 Μαρτίου δήλωνε «Κατέρρευσαν Μητσοτάκης και νεοφιλελευθερισμός - «Μαύρο» από τους νέους» και θεωρούσε ότι «Υποκλοπές, καλλιτέχνες, Τέμπη είναι τα 3 σημεία καμπής». Λάθος κατεύθυνση, άλλα ήταν τα κριτήρια των πολιτών για να επικυρώσουν το πρόγραμμα Μητσοτάκη.

Για τους «άριστους»: Στο Kontra, όπου συχνά φιλοξενείτο, ο κ. Μαραντζίδης περιέγραφε «Την κατάρρευση του προφίλ του «φιλελεύθερου», «άριστου», «τεχνοκράτη» πρωθυπουργού και μαζί τους της νεοφιλελεύθερης λογικής περί αγοράς». Το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε, αυτά ήταν τα πλεονεκτήματα Μητσοτάκη που οι πολίτες υπερψήφισαν με 41%.

Για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνέντευξή του στο OffLine Post στις 2 Μαΐου 2023 ο καθηγητής σημείωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί «ταυτόχρονα μια μετακίνηση προς το κέντρο μέσα από διάφορους υποψήφιους που έχουν επιλεχθεί, είτε από την κεντροαριστερά είτε ακόμα και από ανθρώπους πιο ταυτισμένους με τη ΝΔ, με ένα «καραμανλικό» παρελθόν, όπως με την περίπτωση του κυρίου Αντώναρου». Απεδείχθη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακινήθηκε ποτέ στο Κέντρο και τα ψηφοδέλτια με Αντώναρο ναυάγησαν στις εκλογές.

Για «προοδευτική κυβέρνηση»: συχνά εγκωμίαζε την απλή αναλογική και τις κυβερνήσεις συνεργασίας, «Αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, η κυβέρνηση συνεργασίας είναι το μέλλον», έγραφε -αυτά που ο Τσίπρας καταδίκασε μετεκλογικά γιατί τον χαντάκωσαν!

Για τις δημοσκοπήσεις: Στις 3 Απριλίου 2023, στην «Ελευθερία» Λάρισας, ο κ. Μαραντζίδης επέκρινε τους δημοσκόπους, υποστηρίζοντας ότι «ο τρόπος παρουσίασής τους πολλές φορές αποκτά επιπόλαιο χαρακτήρα, ή και έχει χαρακτηριστικά κομματικής προπαγάνδας, παρά σοβαρής αποτύπωσης τάσεων». Αποδείχθηκε ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν ακριβή εικόνα και κατέγραφαν τη ραγδαία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτημα: αν ο κ. Μαραντζίδης τόσο καιρό έλεγε τα ίδια με τον «μη σοβαρό» ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα τους κάνει τώρα ξαφνικά να σοβαρευτούν;

Τι έγραψε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Μαραντζίδης

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» (22/5/2023), με τίτλο «Απαιτούνται στρατηγικές αποφάσεις» ο καθηγητής έκανε λόγο για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για «συγκεντρωτισμό, έλλειψη συστηματικότητας και επαγγελματισμού». Ούτε λέξη για τις επιλογές πολιτικής που βούλιαξαν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ζήτησε αλλαγή ηγεσίας!

Στο ίδιο άρθρο υπήρχε μια έκπληξη. Ο κ. Μαραντζίδης ζήτησε αλλαγή ηγεσίας: «Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του, όχι αύριο, αλλά σχετικά σύντομα. Εξάλλου, διαθέτει φρέσκα και χαρισματικά άτομα που μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Και αυτά τα άτομα είναι ελπίδα για την κοινωνία πρωτίστως, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς», έγραψε