29 Μαΐου 2023

Άλλες 7 δικαιολογίες για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ


Τι οδήγησε στην ήττα του κόμματος

Εκλογές 2023: Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει 7 λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε τόσο χαμηλά ποσοστά

Μετά το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» του συντρόφου Ξυδάκη και το «μπορεί να φταίει και ο εγκλεισμός την περίοδο της πανδημίας» του συντρόφου Βίτσα, είναι φανερό πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει ένας διαγωνισμός για την πιο αστεία και εξωφρενική δικαιολογία για την ήττα. Θέλοντας να βοηθήσω τους διαγωνιζόμενους συντρόφους έφτιαξα μια λίστα με δικαιολογίες που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρώτο βραβείο.
  1. Φταίνε τα εμβόλια του κόβιντ
    Τα εμβόλια είχαν μέσα τσιπάκια τα οποία ήταν προγραμματισμένα να ενεργοποιηθούν την παραμονή της 21ης Μαΐου και να οδηγήσουν τους εμβολιασμένους να ψηφίσουν μαζικά Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι χαμηλότερο του ποσοστού των εμβολιασμένων οφείλεται αποκλειστικά στο ότι α)πρόκειται για τεχνολογία που ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί και β) πολλοί συμπολίτες δεν έκαναν την τελευταία επαναληπτική δόση.
  2. Φταίει ο άστατος καιρός
    Οι διαρκείς εναλλαγές του καιρού αποπροσανατολίζουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν διαρκώς τον νου τους στο τι καιρό θα κάνει την επόμενη ώρα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συγκεντρωθούν στο διακύβευμα των εκλογών και να μην μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στο συγκριτικά ανώτερο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Φταίει το φάιναλ 4 στο μπάσκετ
    Η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της Γιουρολίγκας δημιούργησε σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ένα επίπλαστο αίσθημα ευφορίας το οποίο παρέσυρε πολλούς ψηφοφόρους και τους δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πανε καλύτερα.
  4. Φταίει η ώρα μετάδοσης των ενημερωτικών εκπομπών
    Οι περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση μεταδίδονται πρωί-πρωί με αποτέλεσμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο πάνελ (και τα οποία είναι απαλλαγμένα από τη μικροαστική-αντιδραστική συνήθεια του πρωινού ξυπνήματος) να μην μπορούν να αποδώσουν όπως θα ήθελαν αλλά να κάνουν συνεχώς λάθη τα οποία οφείλονται στο ότι δεν είχαν ξυπνήσει εντελώς.
  5. Φταίνε τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας
    Κλιματική αλλαγή, πόλεμοι, ξηρασία και πείνα σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, πατριαρχία, πτώχευση της Credit Suisse... τα προβλήματα του πλανήτη είναι αναρίθμητα κι οι ευαίσθητοι άνθρωποι, όπως είναι οι σύντροφοι, δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι από τα πάθη και τους καημούς των ανθρώπων που τελειωμό δεν έχουν ποτέ. Πώς με τόση δυστυχία τριγύρω να αφιερωθούν στον προεκλογικό αγώνα; Αντιθέτως, τα άκαρδα στελέχη των άλλων κομμάτων και ειδικά της άσπλαχνης κεντροδεξιάς δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα αφού είναι κάτι αναίσθητα γαϊδούρια.
  6. Φταίει ο Παναθηναϊκός που έχασε το πρωτάθλημα
    Η απώλεια του πρωταθλήματος δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστο έναν φανατικό βάζελο όπως είναι ο σύντροφος μπρόεδρος Αλέκσης. Η επικράτηση της ΑΕΚ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τον αποδιοργάνωσε και δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει εκείνα τα ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία θαυμάσαμε την περίοδο της πρωθυπουργίας του.
  7. Φταίνε τα άστρα
    Ο αστρολογικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαιτέρως δυσοίωνος για την Κυριακή 21 Μαΐου. Η συναστρία του Τοξότη με τον Αιγόκερω όπως και ο ανάδρομος Λέοντας σε συνδυασμό με τον επισπεύδοντα Δία και την μηρυκάζουσα Αφροδίτη έκαναν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ καταδικασμένη από την αρχή. Φυσικά αυτό το γνώριζε ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και ακριβώς γι’ αυτό επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών. Και μπράβο του.
https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/802868/alles-7-dikaiologies-gia-ti-sudrivi-tou-suriza/