27 Μαΐου 2023

Σάκης Μουμτζής με «ομίχλη στα μυαλά»: Ανόητοι και αμετανόητοι


Σάκης Μουμτζής

Η πανωλεθρία έχει απελευθερώσει ό,τι πιο ανόητο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, πρώην υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από τους «διανοούμενους», δήλωσε πως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή το 41% αυτών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, διακατέχεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Τι είναι αυτό το σύνδρομο; Η συμπάθεια ή και ο έρωτας ακόμα, του θύματος προς τον θύτη.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Νέα Δημοκρατία, «κακοποιούσε» και «λήστευε» τους πολίτες, αυτοί όμως, παρ΄όλη ή μάλλον εξαιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς, την ψήφισαν. Είναι μια βολική εξήγηση που κινείται στο γνωστό πλαίσιο που έβαλε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας πως ο λαός έκανε λάθος. Ο υπουργός, πιο κουλτουριάρης, έδωσε και την ψυχολογική ερμηνεία του εκλογικού θριάμβου της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα να καθίσω να τον αντικρούσω μου είναι εντελώς βαρετό. Αν έτσι νομίζει, έτσι είναι και πάμε παρακάτω.

Ο γνωστός ξάδερφος, στην τηλεόραση του Σκάι, επέμενε, ισχυριζόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε με την άταφη Μαρία του Έβρου, αλλά ηττήθηκε επικοινωνιακά. Προφανώς, αν γνωρίζουμε στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα, ο ξάδερφος πιστεύει πως υπήρξε στη νησίδα το κοριτσάκι που το έλεγαν Μαρία και πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία στο ρήμα «δικαιώνομαι».

Τώρα, αν τα γεγονότα έχουν διαψεύσει εδώ και πολύ καιρό τον ξάδερφο, ελάχιστη σημασία έχει για αυτόν. Επιμένει πως υπήρξε νεκρό κοριτσάκι. Πιστός στο παλαιοκομμουνιστικό δόγμα πως αν η πραγματικότητα μάς διαψεύδει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Αλλά ο ξάδερφος ήταν πρωί - πρωί χειμαρρώδης. Είχε  κέφια. Παρομοίασε τον Μητσοτάκη με τον Ερντογάν. Το γεγονός πως και οι δύο κέρδισαν τις εκλογές, αυτό δε σημαίνει πως οι χώρες τους είναι δημοκρατικές. «Το 40% δεν αναιρεί τα όσα έχουν γίνει». Από έναν άλλο δρόμο καταλήγει στο γνωστό πως ο λαός έκανε λάθος, γιατί δεν εκτίμησε σωστά τις υποκλοπές, τις επαναπροωθήσεις, την ανελευθερία του Τύπου.

Δεν του περνά από το μυαλό πως οι πολίτες ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για τις επαναπροωθήσεις, ούτε πως η ανελευθερία του Τύπου υπάρχει μόνο στο μυαλό του. Όσον αφορά τις υποκλοπές, αξιολογήθηκαν από την πλειοψηφία των πολιτών με διαφορετικό τρόπο απ' ότι τις αξιολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοκρατίες οι περισσότεροι αποφασίζουν.

Η μόνη εξήγηση που δίνω στις πολλές ανοησίες που ακούμε, αναφέρεται στο παρατεταμένο σοκ στο οποίο βρίσκονται όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να πιστεύεις και να λες πως ο Μητσοτάκης ήδη πακετάρει για να φύγει, μετά την ήττα του, από το Μέγαρο Μαξίμου και να σου προκύπτει κατραπακιά με είκοσι μονάδες διαφορά, όλο αυτό είναι λογικό να φέρει μια κάποια ψυχική διαταραχή. Παλιότερα τους έδεναν αυτούς τους ανθρώπους, εξ ου και η έκφραση «είναι για δέσιμο.»

Αν δε συνέλθουν τάχιστα, γιατί ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι βραχύς, να μην εκπλαγούμε αν η διαφορά ξεπεράσει τις είκοσι μονάδες.

* Σάκης Μουμτζής με «ομίχλη στα μυαλά»

liberal.gr