29 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη-Ξέρουμε γιατί μόνο η Ροδόπη έμεινε ροζ, δεν είμαστε αφελείς


Το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία, έστειλε από το Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει της «μάχης» της κάλπης στις 25 Ιουνίου.

Στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα προεκλογική περίοδο, επέλεξε το Περιστέρι, στην Δυτική Αθήνα, τον τομέα όπου εκλεγόταν επί χρόνια βουλευτής.

«Πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι στις εκλογές;» διερωτήθηκε. Τόνισε πως στις περιοδείες του έβλεπε ότι η κοινωνία αλλάζει, ότι απαιτείται καθαρός προγραμματικός λόγος και πως οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. «Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα, την εμπάθεια, τον διχασμό. Ηττήθηκε η τοξικότητα και κέρδισε η ευπρέπεια και το κοστολογημένο πρόγραμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε επίσης «τι έχουν να μπουν όσοι προέβλεπαν ότι η ΝΔ θα είναι πίσω στη νεολαία; Ήμασταν πρώτοι και στη νεολαία μας, στις ηλικίες 17-30, γιατί μιλήσαμε για όσα τους απασχολούν. Δεν την βλέπουμε σαν καύσιμη ύλη».

Ενώ για το ποσοστό της ΝΔ στην Δυτική Αθήνα είπε χαρακρηριστικά: «Η ΝΔ 12 μονάδες μπροστά, ούτε στο στοίχημα δεν ξέρω αν το έπαιζαν αυτό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της ανάγκης για κυβερνητική σταθερότητα με ισχυρή πλειοψηφία, «Κάποιοι με λένε "κύριε Πρωθυπουργέ". Δεν είμαι πρωθυπουργός. Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό να πάτε στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε. Αυτή η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, δεν σημαίνει τίποτα. Οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες» σημείωσε με έμφαση. «Σήμερα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση αν δεν είχαμε την απλή αναλογική» είπε επίσης ζητώντας από τους πολίτες να κάψουν την νάρκη της απλής αναλογικής στη δεύτερη κάλπη.

Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και πως η Ελλάδα θα έχει στις 25 Ιουνίου. Τόνισε δε πως ζητά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να ανέβει λόγω του ποσοστού των άλλων κομμάτων.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα, εξηγώντας ότι αυτό αφορά όλους τους πολίτες καθώς θα δανείζονται φθηνό χρήμα. Επανέλαβ επίσης την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και 1.500 ευρώ μέσο μισθό. «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την μεσαία τάξη και την κοινωνία επαναφέροντας τον νόμο Κατρούγκαλο» πρόσθεσε ενώ επεσήμανε πως σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος, να τελειώνουμε με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο».

Επιπλέον περιέγραψε την επόμενη τετραετία ΝΔ ως την τετραετία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων με έμφαση στο ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο λοιμωδών στη δυτική Αττική το οποίο όπως είπε θα γίνει πρότυπο κέντρο υγείας που θα προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα.

Μιλώντας για την υπογεννητικότητα είπε πως το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ δεν αρκεί, αναφέροντας σειρά μέτρων όπως η νταντά της γειτονιάς, λέγοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι γυναίκες αφού «αυτές τελικά, σηκώνουν το μεγάλο βάρος στις οικογένειες».

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως θα συγχαρεί τον Ταγίπ Ερντογάν για την νίκη του στις εκλογές της Τουρκίας, αλλά έστειλε σαφές μήνυμα προς την γείτονα. Όπως είπε θα του μεταφέρει πως δεν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και διαβεβαίωσε: «Η ενίσχυση της άμυνας της χώρας θα συνεχιστεί, ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί».

Μητσοτάκης: Ξέρουμε γιατί μόνο η Ροδόπη έμεινε ροζ, δεν είμαστε αφελείς

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη συμμετοχής, ενώ απαντώντας σε σύνθημα «όλη η Ελλάδα είναι μπλε» είπε αναφερόμενος στη Ροδόπη: «Μόνο μια μικρή γωνιά της Ελλάδας έμεινε ροζ, ξέρουμε γιατί έγινε αυτό, δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά θα την κάνουμε και αυτή μπλε».

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ φαινόμενα αλαζονείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επίσης μήνυμα προς τα στελέχη της ΝΔ: «Δεν θα ανεχθώ αλαζονεία, δεν θέλουμε αλαζονεία, δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων μας, δεν μας ταιριάζουν αυτά. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» δεσμεύτηκε.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Μόχο και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.