27 Μαΐου 2023

📺ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ φινάλε στην Bundesliga: Η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Μουσιάλα στο 89' έκλεψε το Πρωτάθλημα απ' τους χασογκόληδες της Ντόρτμουντ


Τι φινάλε ήταν αυτό στην Bundesliga! Η Ντόρτμουντ υπήρξε ιδανική αυτόχειρας και η Μπάγερν Μονάχου ιδανική πρωταθλήτρια! Οι Βεστφαλοί κρατούσαν τον τίτλο της Bundesliga (για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια) στα χέρια τους πριν από τη σέντρα καθώς το μόνο που ήθελαν ήταν να νικήσουν στην έδρα τους την αδιάφορη βαθμολογικά Μάιντς. Κι όμως δεν τα κατάφεραν (έμειναν στο 2-2) έπειτα από απίστευτο θρίλερ...

Την ίδια ώρα η Μπάγερν νίκησε (κι αυτή με μπόλικο σασπένς) την Κολωνία με 1-2 χάρη σε γκολ του Μουσιάλα στο 89' και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για ενδέκατη σερί σεζόν. Η Ντόρτμουντ έχασε τον τίτλο μέσα απ' τα χέρια της στην ισοβαθμία διότι η Μπάγερν υπερτερούσε στη διαφορά τερμάτων (+15 γκολ). Η Ντόρτμουντ παραμένει δίχως τίτλο στην Bundesliga απ' τη σεζόν 2011-12. Και θα θυμάται για πολλά χρόνια το κάζο που υπέστη... 

Η Μπάγερν Μονάχου άνοιξε νωρίς το σκορ στην έδρα της Κολωνίας με τέρμα του Κομάν στο 8' και δεδομένου ότι η Ντόρτμουντ την ίδια στιγμή βρισκόταν στο 0-0, οι δύο διεκδικητές ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή (στους 71 βαθμούς) με τους Βαυαρούς να έχουν προβάδισμα τίτλου λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Το δράμα όμως για την Ντόρτμουντ δεν είχε κορυφωθεί ακόμα. Στο 15' ο Όλσεν άνοιξε το σκορ για τη Μάιντς φέρνοντας την Μπάγερν σε θέση ισχύος και την Μπορούσια στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης (Βαθμολογία Μπάγερν 71, Ντόρτμουντ 70). Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 19' ο Αλέ αστόχησε σε πέναλτι για τους Βεστφαλούς που έχασαν μια μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Ακολούθησαν όμως και τα χειρότερα καθώς στο 24' ο Ονισίβο έγραψε το απίστευτο 0-2 για τη Μάιντς παγώνοντας ολοκληρωτικά το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ! Το σκορ παρέμεινε... κολλημένο και στα δύο γήπεδα μέχρι το 69' οπότε ο Γκερέιρο σκόραρε για το 1-2 της Ντόρτμουντ, που αναθάρρησε.


Τα καλά νέα για την Ντόρτμουντ έφτασαν απ' την Κολωνία στο 81', οπότε οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι! Ο Λιούμπισιτς ευστόχησε κι η Κολωνία ισοφάρισε (1-1) την Μπάγερν, που έπεσε απ' την κορυφή κάνοντας ακόμα ένα ανέλπιστο δώρο στην Ντόρτμουντ που σκαρφάλωσε και πάλι στην πρώτη θέση (Βαθμολογία: Ντόρτμουντ 70, Μπάγερν 69).

Είχε κι άλλο δράμα όμως το απόγευμα στην Bundesliga καθώς μετά το σοκ η Μπάγερν αντέδρασε άμεσα. Ο Μουσιάλα στο 89' σκόραρε και έβαλε τη Μπάγερν σε θέση τίτλου με το 2-1 υπέρ της. Οι Βαυαροί βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή της Bundesliga, όπου έμειναν μέχρι τέλους και σήκωσαν τον τίτλο για ενδέκατη σερί σεζόν!

Τα χρειάστηκαν όμως για μερικά δευτερόλεπτα καθώς στο 97' η Ντόρτμουντ ισοφάρισε με τον Ζίλε σε 2-2. Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στους 71 πόντους, όπου όμως η Μπάγερν κατέκτησε τον τίτλο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ασύλληπτο φινάλε!