02 Ιουνίου 2023

📺ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΠΟ@ΤΣΑ ΜΠΛΕ 2023😝😝Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική


Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει διακηρύξει μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου ότι «αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική», εντούτοις ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την "έκαψαν" τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.