05 Ιουνίου 2023

ΠΟ@ΤΣΑ ΜΠΛΕ 2023: Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν ήδη κυβέρνηση τη ΝΔ! – Διαβάστε την ανακοίνωση για τη Θράκη


Η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι επιδιώκει την ανατροπή, όμως γραπτή ανακοίνωση δείχνει ότι μάλλον θεωρεί δεδομένο το αποτέλεσμα

Μπορεί να απομένουν περίπου 20 ημέρες για τις εκλογές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει στο… αποτέλεσμα «βγάζοντας» κυβέρνηση της ΝΔ.

Δημοσίως, η Κουμουνδούρου και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι μάχονται για την ανατροπή. Ωστόσο μάλλον προβληματική, είναι η διατύπωση σε μία επίσημη γραπτή ανακοίνωση του κόμματος για την Θράκη με τίτλο «Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή - Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση», εννοώντας της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση, που προφανώς διάβασαν περισσότεροι του ενός πριν κοινοποιηθεί, η ΝΔ αναφέρεται και δεύτερη φορά ως «κυβέρνηση», μέσα στο κείμενο. 

Επίσης, αναφέρεται και ο Στράτος Σιμόπουλος ως «βουλευτής της» (σ.σ. εννοεί της κυβέρνησης) επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Το λεκτικό ολίσθημα προφανώς δεν έγινε κατά λάθος, αλλά μάλλον φανερώνει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή - Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους από τα ακροδεξιά, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές. Σήμερα ο βουλευτής της κ Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως Κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020.

Ξεκάθαρη στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας είναι η υποκρισία της ΝΔ που στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε

- τον "εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου...της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική" (σελ. 50)
- τον "εκσυγχρονισμό" του νόμου για τους μουφτήδες "με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας" και εκσυγχρονισμό του "μη-εφαρμόσιμου" νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)
- την ίδρυση "και μειονοτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών" (σελ. 46)
- τον "σεβασμό των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, κάθε ρύθμισης του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (σελ. 45)
- τον εμπλουτισμό του "κοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης...από την πολυμορφία που διακατέχει την κοινωνία και τις διάφορες μειονότητες που την απαρτίζουν" (σελ. 50)
- τον "σεβασμό προς τα δικαιώματα της μειονότητας που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το σύγχρονο δίκαιο περί μειονοτήτων" (σελ. 52)

Ξεκάθαρη είναι η υποκρισία μιας παράταξης τα στελέχη της οποίας παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή.

Μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα.