06 Ιουνίου 2023

Σκέρτσος: «Ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών και όχι των δύο η θέση της ΝΔ»


Οι πολίτες έδωσαν την απάντηση στις κάλπες της 21ης Μαΐου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Alpha radio 989, σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Για ντιμπέιτ: Εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία. Εμείς προσερχόμαστε σήμερα το μεσημέρι στη διακομματική με θέση να γίνει το ντιμπέιτ, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά το πρόγραμμά μας ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει μια κανονική χώρα.

Για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών: Νομίζω απαντήθηκε στην κάλπη, η διαφορά είναι μεγάλη, χωρίς ίχνος έπαρσης και αλαζονείας, αλλά οι πολίτες έδωσαν μια σαφή κατεύθυνση και απάντηση ως προς την κυβέρνηση που θέλουν να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Εμάς η θέση μας είναι ένα ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς.

Για μείωση ΦΠΑ: Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ακρίβειας στην αγορά. Η Ελλάδα σημειώνει ταχύτατη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Ο ΦΠΑ στα τρόφιμα κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ αν πούμε ότι μετακυλύεται από το 13% στο 6%. Όταν πούμε ότι θα τον μειώσουμε μιλάμε για ένα αντίμετρο. Είναι ένα μέτρο αναποτελεσματικό και αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία. Εμείς θέλουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε να είναι αποτελεσματικά. Η Ελλάδα τα τελευταία 12-13 χρόνια έχει υποφέρει πάρα πολύ, από την ανεργία, από τους χαμηλούς μισθούς, από τις αποεπενδύσεις. Τα μέτρα τα φορολογικά πρέπει να είναι δίκαια και αποτελεσματικά. Όσο δεν τοποθετούνται τα άλλα κόμματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν μπορούν να μιλούν για αυτά τα θέματα.

Για δημοτικές εκλογές & χρηματοδότηση δήμων: Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των δήμων είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση για την επόμενη τετραετία. Υπάρχουν δήμοι που έχουν αρμοδιότητες που δεν τις εφαρμόζουν και το είδαμε στη Μύκονο με τις αυθαίρετες οικοδομήσεις. Ναι υπάρχει μεταρρύθμιση στην επόμενη τετραετία για τους δήμους. Οι δήμοι έχουν λάβει μια μεγάλη οικονομική στήριξη για πρώτη φορά για να υλοποιήσουν έργα.