10 Ιουνίου 2023

Νέες αιχμές κατά της Κωνσταντοπούλου: «Ο προπονητής επιλέγει την ομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα»


«Φορτούνες» έφερε η απόφαση της πρόεδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να αλλάξει τη σειρά των υποψηφίων του κόμματος στη λίστα που κατέθεσε για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Πλεύση Ελευθερίας: Αντιδράσεις και αποχωρήσεις υποψηφίων για τις αλλαγές στις λίστες

του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι υποψήφιοι που καταγγέλλουν πως «πετάχτηκαν» εκτός λίστας, παρά το γεγονός πως είχαν κερδίσει τις πρώτες θέσεις στην εκάστοτε περιφέρεια, ετοιμάζουν κοινή δήλωση, μετά την αποχώρησή τους από το κόμμα.

«Ας πει κάποιος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο προπονητής επιλέξει την ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα ενώ κατά τη διάρκεια του κάνει αλλαγές. Αυτούς που δεν τραβάνε αλλάζει ζωίτσα, όχι αυτούς που έρχονται πρώτοι και βάζουν τα γκολ. Στον πάγκο ζωή άφησες τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ηθική και τη Λογική. Ήξερες πολύ καλά και εσύ και ο προπονητής μας Σπήλιος Ζαχαρόπουλος με τον οποίον μοιράζεστε αυτά τα ευφυολογήματα, να με ρίξετε στη μάχη των σταυρών. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύατε πως θα σας ψηφίσουν τέτοιοι που τελικά είσαστε. Δόλωμα με βάλατε. Σταματήστε να προκαλείται. Έγινε η δουλίτσα σας. Τέλος. Αλλά έτσι είναι… όταν μπλέκεις με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες», έγραψε πριν από λίγο στο Facebook, η Χρύσα Διαμαντοπούλου, που βγήκε πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο τομέα.



Από την πλευρά της η υποψήφια Όλγα Δάλλα, είπε στο enikos.gr πως: «Kατατάχθηκα 3η. Πάνω μου είναι ο κ. Μπιμπίλας, πρώτος που μετακινήθηκε από την Α’ Αθηνών και δεύτερος είναι ο κ. Μαυράκης που είναι στη δικιά μου περιφέρεια. Πολύ ωραία τα είπε. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Εμείς που διαμαρτυρόμαστε και μας έδιωξε είχαμε φέρει τους περισσότερους σταυρούς.».

Την αποχώρησή της ανακοίνωσε και η Νίκη Μπουραζάνη από τη Θεσσαλονίκη. «Αποσύρω την στήριξή μου στην Πλεύση Ελευθερίας. Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μία γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς την σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία διορίζοντας ημετέρους. Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους, και δικαιοσύνης».

Τόνισε ακόμη ότι: «η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι οι σταυροί ήταν της Πλεύσης. Ότι δηλαδή ο αγώνας δεν ήταν δικός μας. Αποφάσισε να αντικαταστήσει εμάς με τα άτομα που βοήθησαν την πλεύση ελευθερίας στην αρχή, που μάτωσαν. Μίλησα μαζί της την Τρίτη. Μου ανακοίνωσε πως με άλλαξε θέση. Όταν την ρώτησα γιατί μου είπε ότι έβαλα πρώτο τον Μπιμπίλα. Και της λέω συγνώμη τον έφερες στη δικιά μου περιφέρεια φυτευτό; Μου λέει δεν είναι φυτευτός έχει κάνει αγώνες. Της είπα δηλαδή όσοι έφτιαξαν το κόμμα πρέπει να εκλεγούν και όχι όσοι ψήφισε ο λαός; Εννοείται πως αποχωρώ από το κόμμα. Ο αγώνας μου έγινε μόνο και μόνο επειδή με έπεισε η κ. Κωνσταντοπούλου».



Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές έγιναν για να διευκολυνθούν πρόσωπα, που βρίσκονται στο περιβάλλον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο σύντροφός της. «Έ βέβαια, δεν θα κατέβαινε ο κ. Καραναστάσης; Αλίμονο.», δήλωσε χθες η πρώην υποψήφια, Μαργαρίτα Καζάκου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξήγησε σε νέες δηλώσεις της πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». «Προπονητής αποφασίζει για την ομάδα για να πάει καλά η ομάδα», ανέφερε ενώ όλοι γνώριζαν πως οι λίστες δεν θα είναι ίδιες και πως δεν μπορεί να συμμερισθεί μία αγάπη για τις θέσεις.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Εν συνεχεία εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Στη συνέντευξή της η κ.Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

enikos.gr